U trendu

Jokić i Embid najbolji igrači nedelje u NBA ligi

NJUJORK – Košarkaši Denvera Nikola Jokić i Filadelfije Džoel Embid proglašeni su za igrače nedelje Zapadne i Istočne konferencije u petoj sedmici NBA sezone.

Kako je saopštila najjača košarkaška liga na svetu, Jokić je izabran za igrača nedelje prvi put u aktuelnoj sezoni, došavši do ovog priznanja u Zapadnoj konferenciji sedmi put u karijeri, čime se svrstao uz Aleksa Ingliša kao drugi u istoriji franšize.

U period od 18. do 24. januara, 25-godišnji Somborac prosečno je beležio 29 poena, 14,7 skokova , 6,7 asistencija i 1,7 ukradenih lopti, uz izvrstan procenat šuta iz igre od 52,2 posto i 77,8 odsto sa linije slobodnih bacanja.

Zahvaljujući njegovim sjajnim partijama Nagetsi su ostvarili skor od 3-0, uključujući pobede kod kuće protiv Oklahome i dvostruki trijumf nad Finiksom u gostima.

Jokić vodi u NBA ligi po ukupnim asistencijama i drugi je po asistencijama po utakmici, dok prosečno beleži 25,8 poena, 12 skokova, 9,6 asistencija i 1,90 ukradenih lopti za 35,7 minuta.

Sa ostvarenim dabl-dabl učinkom u svih 16 utakmica, postao je jedan od pet igrača kojima je to pošlo za rukom od 1976. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.