U trendu

Jokić neće igrati za Srbiju!

Nikola Jokić, najbolji igrač NBA lige, neće igrati ovog leta za reprezentaciju Srbije.

Jokić se oglasio izjavom za državnu agenciju Tanjug, nakon nekoliko dana spekulacija o tome da li će se odazvati pozivu selektora Igora Kokoškova da se priključi nacionalnom timu u kvalifikacijama za Olimpijske igre i same Olimpijske igre, ukoliko se Srbija plasira.

On je obrazložio svoju odluku.

„Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka“, naveo je Jokić.

Ranije su američki mediji preneli da je Jokićev klub, Denver, izrazio zabrinutost zbog ideje da Jokić igra košarku tokom leta, posle naporne sezone.

„To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubeđen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti“, rekao je Jokić za Tanjug.

Nekadašnji centar Mege ove sezone u dresu tima iz Kolorada nije propustio nijedan meč ligaškog dela sezone, od ukupno 72 utakmice, a u plej-ofu je odigrao još deset duela i u svim mečevima je bio starter.

Od 1. avgusta 2020. godine Jokić je ukupno odigrao 109 mečeva sa prosekom od 35 minuta na terenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)