U trendu

Jokić odveo Denver u polufinale

PORTLAND, 4. Juna (TANJUG) – Košarkaši Denvera pobedili su Portland sa 126:115 i sa 4:2 u pobedama i plasirali se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Nagetsi su uspeli da nadoknade zaostatak od 14 poena u trećoj četvrtini i zahvaljujući još jednoj izvanrednoj partiji Nikole Jokića dođu do važnog trijumfa.

Srpski centar zabeležio je 36 poena (13-22 šut iz igre, 8-8 penali), osam skokova i šest asistencija za 36 minuta igre.

Ključne trojke u poslednjoj četvrtini za Denver su pogađali Moris, Jokić i Ostin, a osim Jokića zapažen košgeterski učinak imali su i Porter sa 26 i Moris sa 22 poena. Kod Trejlblejzersa bolji od ostalih bio je Lilard sa 28 poena i 13 asistencija.

U polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije Denver će igrati protiv Feniksa koji je skinuo sa trona šampione Los Anđeles Lejkerse.

Sansi su kao gosti savladali Lejkerse sa 113:100 sa 4:2 u seriji se plasirali u polufinale i po prvi u karijeri slavnog Lebrona Džejmsa eliminisali u prvoj rundi plej-ofa.

Sansi su imali fenomenalno šutersko veče postigavši čak 18 trojki, čime su oborili rekord kluba u plej-ofu. Devin Buker je bio najzaslužniji za trijumf sa 47 poena, uz čak 70 odsto realizacije (15-22 šut iz igre), a imao je i 11 skokova i tri asistencije.

Lejkersi nisu mogli da nadoknade izostanak nedovoljno oporavljenog Entonija Dejvisa koji je zbog problema sa povredeom na parketu proveo samo pet minuta. O dominaciji Feniksa svedoči i podatak da su Sansi u prvom poluvremenu imali čak 29 poena prednosti.

Najbolju partiju u redovima Lejkersa pružio je Džejms sa 29 poena, ali to je bilo nedovoljno za izuzetno raspoložene Sanse.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.