U trendu

Jokić: Smršao sam 14 kilograma, sad sam brži, ali i jači

Mladi srpski košarkaš Nikola Jokić, odnedavno član NBA ligaša Denvera, rekao je da je svestan da mu predstoji mnogo rada kako bi ostavio dublji trag u najjačoj ligi na svetu i dodao da mu prija pažnja koju dobija u klubu.

„Tek kada vidite intenzitet treninga shvatite kako NBA igrači postižu taj nivo kvaliteta. Sve je vrhunski. Denver je jedna fantastična organizacija i veoma sam ponosan što sam deo nje. Svi imaju strpljenja i čini mi se bezgraničnu želju da pomognu. Na igraču je samo da misli na treninge, prati program i maksimalno se posveti. Ja to radim sa velikim zadovoljstvom“, izjavio je Jokić.

Prema njegovim rečima pored načina treninga, promenio i način ishrane zbog čega je izgubio 14 kilograma, ali dobio na brzini i znatno podigao nivo fizičke spreme.

„Ovde ništa nije prepušteno slučaju i misli se bukvalno na svaki detalj. To se odnosi i na režim ishrane. Imam obroke na svaka tri sata, a izgubio sam na težini. Denver se nalazi na nadmorskoj visini od 1.600 metara. Kada sam stigao bilo mi je dosta teško da se prilagodim i već posle malo većeg napora gubio sam dah. Ali, kada smo otišli u Las Vegas na Letnju ligu bili smo fizički najspremniji tim“.

Jokićev radni dan u Denveru trenutno traje šest sati.

„Treniramo četiri i po sata pre podne, dok svaki drugi dan idem i popodne kada radim na šutu. Buđenje je u sedam, već u osam sam u dvorani i ne izlazim pre pola jedan. Svaki minut je isplaniran. Ali, ne pada mi teško, rezultati su očigledni i to me konstantno gura napred. Napredovao sam u svim elementima. Ono malo vremena što imam koristim da se rehabilitujem. Često sam na bazenu, a oko grada je i dosta prelepih planina sa predivnim vidicima“.

On je naveo da se ne opterećuje minutažom u narednoj sezoni.

„Kroz razgovor sa ljudima iz kluba i stručnim štabom shvatio sam da je na meni da svakoga dana dajem maksimum, kao i da će sve ostalo doći prirodno. Kao što sam rekao, vidim da konstantno napredujem i to je jedino što je bitno. Uopšte nemam dilemu da sam izabrao najbolji put za dalji razvoj. Kada odeš u neki od evropskih klubova od tebe se ošekuje da budeš gotov igrač i da izvršavaš zadatke. A, ja treba još dosta da učim i radim na sebi. To sam dobio u Denveru i veoma sam srećan zbog toga.

Za kraj, Jokić je izrazio zahvalnost dosadašnjem klubu Mega Leksu, koji će sutra na otvaranju sezone protiv Karšijake „penzionisati“ njegov dres sa brojem 15. Pre njega, ta čast ukazana je Vasiliju Miciću i Novici Veličkoviću.

„Mega će uvek biti deo mene. To je klub u kome sam se afirmisao i napravio jedan od najvažnijih koraka u karijeri. Počastvovan sam zbog penzionisanja dresa, a novim momcima želim veoma uspešnu sezonu, bez povreda, sa mnogo jakih duela i utakmica. Sve to će dobiti u Megi, koja je idealna odskočna daska za igrače. Nadam se da će iskoristiti šansu koja im se ukazala“, zaključio je Jokić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar