U trendu

Još jedna pobeda Španovićeve – rekord mitinga u Zagrebu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je na večerašnjem „Hanžeković Memorijalu“ u Zagrebu, inače mitingu iz serije „World Challenge“.

Pobedu je Ivana ostvarila u svim skokovima, s obyirom da je svaki Ivanin ispravan skok bio bolji od najboljeg rezultata drugoplasirane Džasmin Sojers 6,68m.

Španovićeva je u Zagrebu letela čak i preko sedam metara, uz malu pomoć vetra Ivana je ostvarila 7,03 metara u šestoj seriji.

Zbog zabeleženog vetra od +2,5 taj skok se ne može priznati i kao rekord mitinga, ali Španovićeva se upisuje kao nova vlasnica mitnga sa rezultatom 6,96 m koji je ostvarila u drugoj seriji.

Dosadašnji rekord mitinga 6,79 m bio je u vlasništvu vicešampionke sveta Šare Proktor koja je večeras zauzela treće mesto sa 6.55m.

Ivanina serija: 6,88m, 6,96m, 6,81m, prestup u četvrtoj seriji, peta serija propuštena i najbolji skok u šestoj seriji 7,03m.

„Još jedan let preko sedam metara i odlična serija skokova, prelep ambijent na stadionu, povoljan vetar, divna atmosfera, sve u svemu bilo je zadovoljstvo takmičiti se večeras u Zagrebu. A sada jedva čekam da skačem pred domaćoj publikom u Beogradu i da zajedno proslavimo ovu neverovatnu sezonu“, izjavila je Ivana posle takmičenja.

Za kraj najuspešnije sezone, Ivana će skakati pred domaćom publikom, u Beogradu 11.septembra na Terazijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.