U trendu

Junajted ubedljiv protiv Svonsija

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su danas u gostima Svonsi sa 4:0, u utakmici drugog kola Premijer lige, i tako ostvarili drugu pobedu.

Klub iz Mančestera poveo je u 45. minutu golom Erika Baija, a tri preostala gola postigao je u samoj završnici utakmice, za četiri minuta. Drugi gol postigao je Romelu Lukaku u 80. minutu, posle njega strelac je bio Pol Pogba u 82, a konačan rezultat postavio je Entoni Marsijal u 84. minutu. 

U prvom poluvremenu obe ekipe su po jednom pogodile prečku. Prvo je Džordan Aju iz Svonsija pogodio okvir gola, a zatim i na drugoj strani isto učinio i Fil Džons.

Junajted je prvom delu imao prilike preko Markusa Rašforda i Pogbe, ali je oba puta dobro odbranio golman domaćih Lukaš Fabijanski. U poslednjem minutu prvog poluvremena Junajted je poveo golom Baija. On je ubacio loptu u mrežu, nakon što je ona ostala na gol liniji posle udarca glavom Pogbe i odbrane Fabijanskog.

Gostujući tim je u drugom poluvremenu bio bolji, ali nije uspeo da napravi ozbiljniju šansu sve do 80. minuta, kada je udvostručio vodjstvo golom Lukakua, posle asistencije Henriha Mhitarijana. Dva minuta kasnije Mhitarijan je ponovo bio asistent, kada je Pogba lobovao domaćeg golmana.

Konačan rezultat postavio je Marsijal u 84. minutu, posle solo prodora.

Celu utakmicu za Junajted odigrao je srpski reprezentativac Nemanja Matić.

Posle dva kola Mančester junajted je prvi na tabeli sa šest bodova, a Svonsi ima jedan bod i na 12. je mestu.

Ekipa Žoea Morinja je drugu uzastopnu utakmicu pobedila sa 4:0, pošto je u prvom kolu četiri gola dala i Vest Hemu. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar