U trendu

Juniori Mege: Sledeće godine pehar Evrolige

BEOGRAD – Juniori Mega Bemaksa doputovali su danas u Beograd iz Vitorije, gde su na završnom turniru Evrolige zauzeli drugo mesto.

Trener vicešampiona Evrope Branko Milisavljević čestitao je svojim mladim košarkašima na velikom uspehu i poručio da je ponosan na njih.

„Bili su neverovatni od samog starta turnira, pa sve do finalne utakmice i nakon nje. U našoj ranijoj pripremi i dogovoru za celo takmičenje, napravili smo plan da za nas budu karakteristični poverenje, emocije, veliki rad, posvećenost i druženje. Sve to negujemo svakoga dana. Bili smo zaista šampionski tim u svakom pogledu. Ne samo u načinu na koji smo igrali, već i kako smo se ponašali. Sve prisutne u Vitoriji, momci su fascinirali svojom energijom, radošću, srcem. Kao treneru prilazili su mi ljudi iz organizacije da čestitaju na njihovom ponašanju i na onome što su radili svaki dan. To je najveći uspeh svih nas u organizaciji Mega Bemaksa. Sve čestitke i krediti idu za igreče, oni su najzaslužniji za sve“, rekao je Milisavljević.

On je dodao da su svi u klubu ubeđeni da će Mega nastaviti kontinuitet i u narednoj juniorskoj sezoni, za koju je rekao da je „njihova“.

Najbolji igrač Mege Aleksandar Langović kaže da je njegov tim išao u Španiju da osvoji pehar šampiona.

„Nesrećno se završilo i izgubili smo, ali idemo dalje. U svakoj utakmici smo bili kao jedan. Trener nas je bodrio, hrabrio, nismo se nijednog trenutka predavali. Trud se na kraju isplatio. Sve ovo, ne samo meni, već i mojim saigračima, značiće dosta kao priprema za ono što nas u seniorskoj konkurenciji čeka“.

Marko Andrić, plejmejker tima, istakao je da se ova sjajna generacija neće zaustaviti samo na ovome.

„Uh, vicešampioni Evrope, super osećaj. Mi smo bili malo mlađa ekipa u odnosu na ostale, ali mislim da je ovo dobra uvertira za iduću sezonu u kojoj svi na nas gledaju kao na favorite za osvajanje ovog turnira. Bilo je ovo sjajno iskustvo, posebno za nas koji smo mlađi i koji ćemo i sledeće godine moći da igramo na ovom takmičenju. Bili smo na zaista dobrom nivou, ali spremićemo se još bolje za iduću sezonu u kojoj ćemo, nadamo se, osvojiti evrologaški pehar“, zaključio je Andrić.

Juniori Mege u finalu Evrolige izgubili su od Real Madrida 95:76.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar