U trendu

Juriš na sedmi trofej: Novak spreman za prvi gren slem sezone (video)

Prvi grend slem sezone, Australijen open, objavio je promotivni snimak kao najavu spektakla koji nas od 14. do 27. januara očekuje u Melburnu.

Glavna uloga je pripala našem Novaku Đokoviću, šestostrukom šampionu, koji je i otkrio kakve emocije budi ovo nadmetanje u njemu. Naš as je govorio o „gorivu“ koje ga pokreće na igranje tenisa, ali i nameri da još jednom postane najbolji u Australiji i najbolji u istoriju turnira, ako dođe do sedmog trofeja.

– To što igram tenis proizilazi iz osećanja i ljubavi koje gajim prema ovom sportu. Kada sam na terenu želim da se koncentrišem na ono što se dešava u sadašnjem trenutku i kako mogu da dobijem meč. Pokušavam da usmerim svu neophodnu energiju u ono što želim da uradim na terenu. Očekujem uvek najviše od sebe, bio sam u sitauaciji da šest puta podignem trofej na ovom turniru, pa mi to daje dovoljno razloga da verujem da mogu da učinim ponovo – rekao je Đoković.

Đoković je najviše titula osvojio u Melburnu, čak šest, dok je četiri puta bio najbolji na vimbldonskoj travi, sa US Opena je tri puta poneo trofej, dok se sa peharom Rolan Garosa jednom slikao podno Ajfelove kule.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.