U trendu

Kadirov ugostio delegaciju Bokserskog saveza Srbije

GROZNI – Delegacija Bokserskog saveza Srbije (BS S) na čelu sa predsednikom Nenadom Borovčaninom bila je gost lidera Čecenske Republike Ramzana Ahmatovića Kadirova, koja se nalazi u sastavu Ruske Federacije.

Kako se navodi u saopštenju, Kadirov je podržao saradnju srpskog i čečenskog boksa i upoznao se sa radom i organizacijom srpskog saveza.

Srpska delegacija, u kojoj su bili i potpredsednik vojvođanskog regiona Željko Mrdaković i predsednik šumadijskoh regiona Nedeljko Mandić, naišla je na veliko bratsko gostoprimstvo.

„Kadirov se veoma obradovao saradnji između bokserskih snaga Srbije i Čečenije. Nekoliko njihovih boksera i dva trenera doći će sa reprezentacijom Rusije na pripreme za Beogradski pobednik 2022, gde će trenirati zajedno sa našim bokserima, a njihovi treneri održaće veliki seminar za naše trenere. Istakao je da lično želi da bude pokrovitelj narednih priprema reprezentacija Srbije i Rusije u gradu Groznom”, izjavio je Borovčanin.

Tokom posete srpskih boks zvaničnika Groznom predsednik Kadirov je izrazio spremnost i želju za unapredenje saradnje u narednom periodu i zahvalio se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na politici sloge i mira među ljudima, bez obzira na veroispovest i pozvao sve pripadnike muslimanske veroispovesti u Srbiji da podrže takvu politiku i da zajedno sa Vučićem jačaju Srbiju.

„Prvi covek Čečena preneo je tople pozdrave našem predsedniku i izjavio da je njegov čečenski narod stoprocentno uz Srbiju, kao što je i cela Rusija sa predsednikom Vladimirom Putinom uz Srbiju i njenog predsednika Vučića. Istakao je da namerava dalje da razvija odnose izmedu Srbije i subjekta Rusije-Čečenije, a sve u korist Srbije i njihove otadžbine Rusije“, istakao je Borovčanin.

Čečenija u svojim redovima ima jednog od trenutno najboljih boksera na planeti Artura Beterbijeva.

Srpska delegacija posetila je i bokserski centar AHMAT u Groznom, kao i turnir za mlade uzraste gde su sklopili dogovore o zajedničkim kampovima bokserskih klubova obe republike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar