Kajakaši spremni na nezgodne uslove na olimpijskoj stazi

Srpski reprezentativci u kajaku rekli su danas da su spremni na uslove koji ih čekaju na olimpijskoj stazi u Rio de Žaneiru.

Marko Tomićević i Milenko Zorić učestvovaće u dvosedu u disciplini K2 1.000 metara.

„U Portugalu smo se spremali jer je staza slična ovoj u Riju, ima mnogo bočnog vetra, videćemo, ali mislim da smo spremni. Na nedavnom Evropskom prvenstvu u Moskvi smo osvojili bronzu, tada smo bili u delimičnoj formi a ovde bismo trebalo da budemo u najboljoj formi u sezoni, što nam je i bio cilj. Potpuno spremni čekamo takmičenja“, rekao je Zorić.

On je dodao da je tokom priprema gledao veslačka takmičenja u Riju, ali da i pored toga što je voda prljava, očekuje pogodne uslove.

„Smetalo mi je što je voda mnogo prljava na mestu gde ulazimo u vodu, s obzirom da veslačka takmičenja još nisu prošla. Uliva se neki kanal sa kanalizacijom… Osim toga, nije bio jak vetar kada smo trenirali ovde, nadam se da će tako i ostati. Lagana je voda, možda imam takav osećaj jer smo u formi, čamac ide brzo, mislim da su uslovi pogodni za dobre trke“, rekao je Zorić.

Kvalifikacije u disciplini K2 1.000 na programu su 17. avgusta, a pobednik ide direktno u finale.

Milenko Zorić rekao je da mu je mnogo lakše u Riju, pošto su mu to druge Olimpijske igre i dodao da očekuje bolji rezultat, pošto je sa Tomićevićem dobro trenira i zadovoljni su brzinom čamca.

Veslači Marko Novaković i Nebojša Grujić učestvovaće u kvalifikacijama u dvosedu K2 200 metara. Oni su aktuelni evropski prvaci.

„Spremi smo, dovoljno smo koncentrisani, znamo šta možemo i težimo ka tome. Obavili smo treninge u jednosedima juče i bilo je poprilično loše jer je bilo teško namestiti se i bilo nam je teško da održavamo ravnotežu i da osetimo gustinu vode zbog talasa. Uzburkano je sa svih strana i utisci nisu bili lepi, mada je isto kod svih timova, svi se žale na to. Danas smo obavili trening u dvosedu i stabilnije je, ali smeta kada se zaletimo na veći brzinu, zna da izbacuje iz ritma i lako može da se desi da se ispadne iz čamca. Jako je zahtevno, ne znam kakvi će rezultati biti“, rekao je Novaković.

Kvalifkacije su na programu 17. avgusta, a pobednik ide direktno u finale, koje je na programu dan kasnije.

„Spremni smo i znamo koliko možemo, a druga stvar je sportska sreća, koja je važna. Ostaje nam da se trudimo da što bolje radimo“, dodao je on.

Njegov partner u dvojcu Nebojša Grujić rekao je da će kajakaši sada normalno trenirati na stazi jer su završena veslačka takmičenja.

„Na pripremama smo gledali veslačke trke, videli smo prevrtanja i talase, a kada smo došli shvatili smo da je mnogo gore. Talasi su sa svih strana, kajakaša je mnogo na stazi i oni prave talase i teško može da se trenira. Ali završava se veslanje, počećemo normalno da koristimo stazu, da se naviknemo na ambijent, da zapamtimo ciljne linije i bove“, rekao je Grujić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.