U trendu

Kaka: U Milanu da budem uspešan trener kao Zidan u Realu

Svojevremeno najbolji fudbaler sveta Rikardo Kaka kada završi igračku karijeru planira da postane trener i jednog dana sa uspehom vodi Milan kao što radi Zinedin Zidan u Real Madridu.

Italijanski mediji preneli su da bi Brazilac, nakon odlaska iz Orlanda, treći put mogao da obuče dres Milana i šest meseci kasnije završi karijeru u klubu u kojem se afirmisao.

„Nisam još dogovorio gde ću nastaviti karijeru, ali i dalje se osećam kao fudbaler. U narednim nedeljama doneću odluku. Uskoro završavam karijeru, voleo bih da ostanem u fudbalu i budem trener. Da vodim Milan? Zašto da ne, Milan je u mom srcu, kao i klubovi za koje sam igrao. Otvoren sam“, rekao je Kaka, a preneli italijanski mediji.

Kaka smatra da je mnogo naučio od Karla Anćelotija i Žozea Murinja, ali da bi voleo da sledi put Zinedina Zidana.

„Mogao bih da prenesem sve što sam naučio od Murinja i Anćelotija. Ipak, Zidan je jedinstven kao fudbaler i kao trener. Pravi čovek za tu funkciju“, poručio je Kaka.

Ovaj 35-godišnji Brazilac jedan od četvorice fudbalera koji su osvojili Ligu šampiona (2007), Zlatnu loptu (2007) i Svetsko prvenstvo (2007).

Karijeru je počeo u Sao Paulu, proslavio se u Milanu, odakle je 2013. godine za tada velikih 67 miliona evra potpisao za Real, ali zbog povreda nije nastavio sa odličnim igrama u Madridu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar