U trendu

Kako je Jelena pomogla Novaku da se vrati na sami vrh? (video, foto)

Novak Đoković je otkrio da je podrška koju mu je pružala supruga Jelena bila ključna u vreme kada se suočavao sa nevoljama i izazovima koji su se čini preteškim.

„Bez nje bi mi bilo vrlo teško da igram na ovako visokom nivou“, priznao je srpski teniser.

Đoković je propustio drugi deo sezone 2017, da bi početkom 2018. godine operisao lakat. Povratak na vrh najavio je osvajanjem Vimbldona, da bi potom kompletirao ‘zlatni masters’ osvajanjem Sinsinatija. Usledile su titule na US Openu i Šangaju, pa je Srbin peti put u karijeri godinu završio na prvom mestu.

U januaru je osvojio rekordnu sedmu titulu na Australijan openu, a potom je primio i Laureus nagradu za najboljeg sportistu sveta.

„Pre 12 meseci bio sam na operacionom stolu. Sve u vezi sa mojom karijerom sam dovodio u pitanje… Pitao sam se šta želim od života i tenisa“, prisetio se Novak.

Odluka da ode na operaciju bila je u suprotnosti sa osnovnim vrednostima u koje Novak veruje.

„Bio je to veliki iskorak“, potvrdila je Jelena. „Tom odlukom je pokopao deo sebe. U jednom momentu je čak rekao da ne želi više da se bavi tenisom, da mu nije zanimljivo, da ne uživa.“

Ipak, Novak se vratio. U ovom momentu je aktuelni šampion Vimbldona, US i Australijan opena, pa će na Rolan Garosu imati priliku da drugi put u karijeri kompletira ‘Nole slem’.

„Proces transformacije počeo je pre tri godine na Rolan Garosu, kada sam istovremeno bio šampion sva četiri Slema. To je najveće dostignuće u tenisu, a ja se nisam osećao ispunjeno. Nešto je nedostajalo. Shvatio sam da sam prvi deo karijere proveo jureći trofeje. Onda sam shvatio da stvar zapravo nije u tome, već u samom putu. Treba pronaći svrhu i dublje značenje života, tenisa“, objasnio je Novak.

Najbolji teniser sveta ne krije da mu je supruga pomogla da pronađe smisao u svemu.

„Mislim da je naša veza tako jaka jer za mene on nikada nije teniser. Njegov cilj nikada nije bio da stekne slavu ili zaradi novac. Uvek je vodio računa o vrednostima. Pronašao je smisao života. Zato ga i volim“, zaključila je Jelena.

(Ivana Salapura, N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.