Kako je poljski selektor motivisao Slovence:Osvojićemo zlato

LJUBLJANA – Slovenački odbojkaš Dejan Vinčić priznao je da su njegov tim motivisali potcenjivački komentari na račun novog finaliste Evropskog prvenstva, nakon reči selektora Poljske Vitala Hejnena da Slovenija nema tim da se bori za zlatnu medalju.

Slovenija je, nakon evropskog šampiona Rusije (3:1), srušila i svetskog 3:1 u setovima i zakazala finale u Parizu protiv boljeg iz večerašnjeg duela Francuske i Srbije.

Vinčić se prisetio izjave selektora Poljske Hejnena da Slovenija ima dobar tim, ali ne toliko kvalitetan da bi igrala finale.

„Radili smo mesec dana više od ostalih reprezentacija, sada nam se isplatilo. Presudila je naša želja, znanje, kvalitet… Znamo da ima mnogo „stručnjaka“, bilo je komentara posle poraza od Severne Makedonije, isto i posle Bugarske.. Pokazali smo im, neka sada pričaju“, aludirao je Vičić i na Hejnena, a prenosi „Ekipa24“.

Slovenci su veliki optimisti da mogu da naprave najveći uspeh u istoriji tamošnje odbojke.

„Sjajni smo, osvojićemo zlato“, samouveren je Vinčić.

Za razliku od njega, Hejnen je bio toliko razočaran porazom da ne razmišlja o bronzanoj medalji.

„Došli smo po zlato. Ne znam kada se igra za treeće mesto. Niko ne može biti zadovoljan, niko ne govori o bronzanoj medalji. To je s….e. Svakom timu se desi poraz, Slovenija je bila bolja“, priznao je Hejnen.

Finale je na programu u nedelju od 17.30, dok je za treće mesto dan ranije 17.30.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.