U trendu

Kalinić: Bili smo i na SP četvrti u grupi pa stigli do finala!

Kako prenose sportski mediji, Nikola Kalinić kaže da ga situacija na Olimpijskim igrama podseća na Svetsko prvenstvo u Španiji pre dve godine. Srbija je tada kao četvrta prošla grupnu fazu, a na kraju je igrala finale.

Sada su „Orlovi“ takođe na putu da do četvrtfinala stignu kao četvrti u grupi.

„Sledi nam utakmica protiv Amerike, imamo iskustvo igranja sa njima i bićemo spremni. A, potom protiv Kine, koja je možda i najvažnija u dosadašnjem delu Olimpijskih igara i moramo da pobedimo“, rekao je Kalinić.

Srbija je do sada zabeležila pobedu i dva poraza i za prolaz u četvrtfinale biće joj potrebna pobeda u preostale dve utakmice Grupe A.  Kalinić je naveo da je njegova reprezentacija kvalitetnija od Venecuele i Kine, ali da to nije dovoljno, već da mora da teži višim ciljevima.

„Uz svo poštovanje za te zemlje, ali mislim da smo na višem nivou od njih i da treba da težimo ka mnogo višem nivou i boljem plasmanu. Tako se pogodilo posle dva poraza, ali dobro, bili smo i pre dve godine četvrti pa se dobro završilo“, kazao je Kalinić.

Prema njegovim rečima, svejedno je ko će biti protivnik Srbiji u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

„Svejedno je s kim ćemo igrati. Učestvuje samo 12 ekipa, svaka je izvanredna i koga god da dobijemo biće teško. Ali, zato smo i došli, ovo je izazov vredan nas“, zaključio je na kraju Kalinić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.