U trendu

Kalinić: Izjava o Kosovu loše protumačena, to me boli

BEOGRAD – Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli, izjavio je košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić.

„Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek“, izjavio je Kalinić za Sport klub.

Kalinić se ovog leta vratio u Crenu zvezdu, a dok je nosio dres Fenerbahčea izazvao je veliku pažnju javnosti izjavom oko statusa Kosova i Metohije zbog čega je došao na udar navijača crveno-belih.

„Mislim da je važ da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje drže Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajac sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje drže Srbije. U prilog svemu ovome, odlučo sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu“, poručio je Kalinić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.