Kampanja za razvoj ženskog sporta: Besplatno za sve

BEOGRAD – Sport nikako ne sme da bude privilegija bogatih i talentovanih i zato pokrećemo Kampanju za razvoj ženskog sporta, kako bi svaka devojčica u Srbiji besplatno mogla da se bavi sportom, poručila je danas Marina Maljković.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije najavila je danas početak kampanje, zajedno sa sportistkinjama ambasadorkama košarkašicom Sonjom Vasić, tekvondistkinjom Milicom Mandić, strelkinjom Zoranom Arunović i teniserkom Olgom Danilović.

Maljkovićeva se zhvalila državi što će omogućiti svakoj devojčiči širom zemlje da se druži sa šampionkama ambasadorkama, koje će močhi da ih edukuju i inspirišu.

„Ovo je projekat ima za cilj omasovljenje ženskog sporta u Srbiji. Kroz politiku dugog delovanja želimo da omogućimo svakoj devojčici u Srbiji da potpuno besplatno bavi sportom i da sport ne bude samo privlilegija bogatih i talentovanih, već da bude pravo svih. Zdrave nacije su jake nacije i ulažući u zdravlje naše dece ulažemo u budućnost zdravlja Srbije. Društvena odgovornost vas medija obavezuje da aktivno pratite razvoj ovog našeg projekta“, izjavila je Maljković na konferenciji za medije u Palati Srbije.

Tekvondistkinja Milica Mandić rekla je da joj je čast što je jedan od promotera ovog projekta.

„Marina je neko ko je mnogo dao srpskom sportu, ne samo kroz rezultate već i kroz svoj pokret za žensku košarku. Drago mi je što je sve ovo pokušava da podigne na viši nivo. Sport mi je dao mnogo lepih stvari, naucio kako da savladaš prepreku, koliko je lepo kada pobediš, a sve to uspela sam zahvaljući podršci porodice, trenera i klubova.Devojcima treba da pokažemo da im je mesto na svakom terenu, borilištu, svakoj streljani, kako da se bore sa izazovima i predrasudama. Treba da im pomognemo da ostvare svoje ambicije“, rekla je Mandić.

Košarkašica Sonja Vasić istakla je da je sport sve njih obilkovao i vaspitao na način na koji to radi i porodica.

„Učestovanje u ovom proketku svim devojčicama će pružiti priliku da se izgrade kao osobe i da ostvare uspehe. Sve ono što se nauči kroz sport može da se prenese na bilo koju karijeru kojom odluče da se bave, da nauče neke lekcije koje se kasnije prenose kroz život“, rekla je Vasić.

Strelkinja Zorana Arunović izjavila je da, iako je 2020. godina, ženama se i dalje porucucje gde im je mesto.

„Na nama je da devojčice ohrabrimo, da im damo podršsku, da ih pozovemo da se aktiviraju da bismo prvo imali zdraviju naciju, ali i da bismo sutra imali nove Olge, Sonje, Marine, Zorane , Milice“.

Teniserka Olga Danilović rekla je da je pokretanje ovog projekta velika stvar.

„Lepši deo našeg sporta je to što možemo da podstičemo i mlađe devojčice od mene da se bave sportom, da izgrade sebe, da pronađu svoj put, budu nezavise i da rade ono što vole, jer je najlepša stavr baviti se sportom. Hvala Marini na pozivu, mislim da ćemo napraviti velike stvari“, rekla je Danilović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.