U trendu

Kaniđa: Maradoni nije bio potreban doping da bi bolje igrao

RIM – Nekadašnji argentinski fudbalski reprezentativac Klaudio Kaniđa, izjavio da njegovom bivšem saigraču Dijegu Armandu Maradoni nije bio potreban doping da bi bolje igrao, prenosi italijanski list „Korijere delo Sport“.

Maradona je pao na doping testu tokom Svetskog prvenstva 1994. godine. On je na tom Mundijalu odigrao dva meča, kada je na doping testiranju bio pozitivan. Napustio je tim, a onda dobio i zabranu igranja od 15 meseci.

„To ga je razorilo. Došao sam u njegovu sobu i zagrlio ga. Dijego je plakao, a plakao sam i ja. Osećao se kao da je izdan. Fizički je bio na vrhuncu, trenirao je u Bostonu dva puta na dan. Uzeo je taj proizvod misleći da su u pitanju vitamini. Da budemo sasvim jasni, njemu nisu bile potrebni dopinzi i droge da bi bolje igrao“, rekao je Kaniđa.

Maradona je preminuo 25. novembra 2020. godine.

„Za njegovu smrt sam saznao čitajući portale. Prvo sam pomislio da je reč od jednoj od uobičajenih glasina, onih koji se redovno demantuju. Da je bolestan, da je u komi, da je mrtav, da je još živ. Potom sam shvatio da je informacija tačna. Razgovarali smo dva meseca pre njegove smrti. Ne bih hteo da zvučim arogantno, ali mislim da sam mu ja bio najbliži od svih saigrača“, zaključio je Kaniđa, koji je za reprezentaciju Argentine igrao od 1987. do 2002. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar