U trendu

Kapiten boksera Babić: „Vreme je za medalje“

BEOGRAD – Velika mi je čast što sam sedam godina u reprezentaciji, pet godina kao kapiten, to me „gura“ napred, ka najvišim ciljevima. Mislim da smo spremni da napadnemo dobar rezultat i medalju na Svetskom prvenstvu, izjavio je kapiten bokserske selekcije Srbije Vladan Babić.

„U mojoj superteškoj kategoriji biće super jaka konkurencija, na turniru će učestvovati preko 50 boksera. Spremamo se, kako ja, tako i moje kolege iz nacionalnog tima da zablistamo na ovom velikom takmičenju“, rekao je Babić novinarima u Beogradu.

Svetsko prvenstvo u boksu boće održano u Beogradu od 24. oktobra do 6. novembra, a prvi put u istoriji osvajači medalja dobiće vredne finansijske nagrade – zlato 100.000 evra, srebro 50.000, bronze po 25.000 evra.

„Finansijske nagrade za osvajače medalja su lepa stvar, ali to nije razlog zašto se bavimo boksom. Za nas u reprezentaciji je čast da se borimo za grb i zemlju. Ja sam odboksovao preko 100 mečeva za Srbiju, bez ikakve naknade“, ističe Babić.

Mislim da je realno da osvojimo medalju na ovom Svetskom prvenstvu, tu smo, među svojom publikom, koju pozivam da dođu u velikom broju i podrže nas, dodao je bokser Partizana.

„U poslednjih 10 godina medalja na Svetskom prvenstvu izmiče bukvalno za jednu pobedu. Mislim da je došlo vreme da se sve to naplati i da osvojimo ne jednu, nego tri medalje“, poručio je Babić.

Prvi kontingent karata je kupljen u rekordnom periodu, a mene ljudi konstantno zovu za karte, ističe Babić.

„Ovo Svetsko prvenstvo biće jedan poseban događaj, sa ovolikim zalaganjem države i Bokserskog saveza, možda i jedan od najbolje organizovani sportskih događaha u poslednjih 15 godina“, zaključio je srpski superteškaš i jedan od aduta za medalju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar