U trendu

Karavan radosti SIM posetio Valjevo i Batočinu

VALJEVO/BATOČINA – Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih posetio je Valjevo i Batočinu.

Radost igre najpre se raširila sa otvorenih terena „Pećina” u Valjevu, gde su ceremoniji svečanog otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih prisutvovali brojni gosti, među kojima i gradonačelnik Lazar Gojković, član gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković i predsednica SIM Ivana Jovanović.

Zakletvu prijateljstva u ime dece položila je talentovana rukomentašica Nora Damnjanović, a u ime sudija Anđela Savić, odbojkaški sudija.

Najveličanstveniji trenutak ceremonije i ovog puta bilo je paljenje plamena prijateljstva, a baklju je unela odbojkašica Tanja Petrović.

Na kraju ovog razigranog dana ispunjenog veselom dečjom grajom, dobili smo i pobednike koje ćemo gledati u drugoj polovini septembra na državnom finalu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Brzeću.

„Sportske igre mladih su svakako najveća sportska manifestacija za decu i mlade na ovim prostorima. Ono što je glavni cilj Igara su promocija zdravog načina života i širenje prijateljstva. Ovo je zaista izuzetna promocija i sporta i druženja i ne čudi što za Igre vlada veliko interesovanje među mladima, kako u našem gradu tako i u celoj Srbiji i regionu. Meni je čast što sam bio na otvaranju Igara i veoma mi je drago što su Sportske igre mladih ponovo u našem Valjevu“, rekao je gradonačelnik Gojković.

Spisak finalista dopunjen je već narednog dana u Batočini, gde su na otvorenim terenima OŠ „Sveti Sava” SIM-ovci priredili sjajan doček maskoti Viktoru, koji je predvodio Karavan radosti i prijateljstva.

Među gostima na ovoj svečanosti, pored menadžmenta SIM Srbije, bili su i predsednik opštine Zdravko Mladenović, direktorka OŠ „Sveti Sava” Snežana Đorđević i koordinatorka Igara za Batočinu Jadranka Veljković.

Zakletvu prijateljstva u ime dece položila je Milica Calić, a u ime sudija Anastasija Vučković. Baklju prijateljstva je, praćena aplauzima prisutnih, unela Milica Stamatović.

U projektu Sportske igre mladih u prethodnoj godini u Srbiji je učestvovalo preko 75.000 takmičara, a u regionu preko 202.000 dece i mladih.

Uprkos epidemiološkoj situaciji, Igre i ove godine obaraju rekorde po broju učesnika.

Da bi i u ovoj sezoni SIM-ovci maksimalno uživali u svakom segmentu najlepše sportske priče pobrinuli su se dugogodišnji partneri, pokrovitelji i sponzori Igara: predsednik Republike Srbije, Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalni sponzor – Kompanija Dunav osiguranje, kompanije Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Več u četvrtak karavan radosti i prijteljstva SIM Srbije dolazi u Veliku Planu.

U petak je na programu spektakl u Lazarevcu, gde se očekuje da gost na igrama bude jedan od najuspešnijih sportista ove opštine svih vremena trofejni košarkaš Stefan Birčević.

U nedelju Igre stižu u Čačak, a gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač otvoriće najlepšu sportsku čaroliju za klince u ponedeljak na severu Banata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.