U trendu

Kasper Rud pobedio Miomira Kecmanovića u finalu ATP turnira u Eštorilu

EŠTORIL – Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da osvoji titulu na ATP turniru u Eštorilu, pošto je danas u finalu poražen od Norvežanina Kaspera Ruda rezultatom 6:2, 7:6 (7:3).

Meč je trajao sat i 49 minuta. Ovo je bio treći međusobni duel srpskog i norveškog tenisera, a prvi trijumf Ruda. Norvežanin je peti teniser sveta, dok je Kecmanović 40. na ATP listi.

Rud je trijumfom u Eštorilu stigao do desete titule u karijeri, a prve ove sezone. Kecmanović ima jedan osvojeni trofej u karijeri.

Norveški teniser je dobio prvi set rezultatom 6:2 pošto je napravio dva brejka, u trećem i petom gemu. Velika borba je viđena u drugom setu. Igralo se gem za gem, a pobednik je odlučen tek u taj-brejku, koji je osvojio Rud rezultatom 7:3.

Norvežaninu je pripala novčana nagrada od 85.605 evra i 250 bodova za ATP listu, dok je Kecmanović osvojio 49.940 evra i 150 poena.

Kecmanović će kasnije večeras u finalu dublova u paru sa sunarodnikom Nikolom Ćaćićem igrati protiv Belgijanaca Sandera Žila i Jorana Fligena.

ATP turnir u Eštorilu igra se za nagradni fond od 562.815 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.