U trendu

Kevin Panter član drugog najboljeg tima Evrolige

Kapiten košarkaša Partizana Kevin Panter izabran je danas u drugu petorku Evrolige za sezonu 2022/22, u izboru trenera i kapitena klubova, novinara i navijača.

Pored Pantera, drugi najbolji tim Evrolige za ovu sezonu čine košarkaš Barselone Nikola Mirotić, Majk Džejms iz Monaka, igrač Makabija iz Tel Aviva Vejd Boldvin i Darijus Tompson iz Baskonije.

Mirotiću je ovo peti put da ulazi u selekciju najboljih timova, Džejmsu treći, dok su Panter, Boldvin i Tompson izabrani prvi put.

Kevin Panter je, uz Matijasa Lesora, bio jedan od najzaslužnijih igrača koji je vodio Partizan do prvog nastupa u plej-ofu Evrolige posle 13 godina.

Bio je prvi strelac Partizana i sedmi u ligi sa 16,1 poenom po utakmici. Takodje, na šestom je mestu sa 2,2 postignute trojke po meču. Panter je šutirao 44,3 odsto iz igre, a 91,7 odsto sa linije za slobodna bacanja. Beležio je i 2,5 asistencije, 2,1 skok i jednu ukradenu loptu po utakmici za prosečan indeks korisnosti 15.

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić, koji je zbog povrede propustio prvih deset evroligaških utakmica, sezonu je završio na sedmom mestu sa prosečnim indeksom korisnosti 17,1. Sa prosečnih 15,9 poena na utakmici zauzima deveto mesto u ligi.

Igrač Baskonije Darijus Tompson je lider Evrolige po asistencijama sa 6,7 uspešnih dodavanja po utakmici. Nalazi se na drugom mestu u ligi po broju ukradenih lopti (1,7), a beležio je i 12,6 poena i 3,2 skoka po utakmici i imao je osmi najbolji indeks korisnosti 17,1.

Majk Džejms je predvodio Monako do fajnal-fora sa 16,2 poena po utakmici, čime je zauzuzeo šesto mesto u ligi, 4,6 asistencija (11. mesto) i prosečnim indeksom korisnosti 16,8 (deveto mesto). Proglašen je za najboljeg igrača Evrolige u oktobru.

U svojoj prvoj sezoni u Tel Avivu, Vejd Boldvin je učvrstio svoj status jednog od najboljih bekova u Evroligi. Bio je drugi u trci za trofej „Alfonso Ford“ za najboljeg strelca lige sa 17,2 poena po utakmici, četvrti po broju indksnih poena (17,6) i sedmi po asistencijama (5,1). Boldvin je izabran za MVP-ija Evrolige za mart.

Ranije danas je proglašena i prva petorka koju čine košarkaš Partizana Matijas Lesor, igrači Real Madrida Valter Tavares i Džanan Musa, Saša Vezenkov iz Olimpijakosa i košarkaš Makabija iz Tel Aviva Lorenco Braun.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.