U trendu

KG: Otkaz treneru kadetkinja zbog nasrtaja na košarkašicu

KRAGUJEVAC – Direktor Sportskog društva Radnički iz Kragujevca, Bratislav Uraković, izjavio je danas Tanjugu da je protiv trenera mlađih kategorija košarkašica, Branka Zečevića, pokrenut disciplinski postupak, a po isteku suspenzije biće mu uručeno rešenje o raskidu ugovora o radu.

Razlog za ovu odluku je incident tokom košarkaške utakmice Triglav ženske kadetske lige u Smederevskoj Palanci, 27. novembra, kada je trener ženskog košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca verbalno i fizički nasrnuo na jednu od svojih igračica,

Kako je istakao Uraković, ovakva vrsta nasilja je za svaku osudu i uprava Sportskog društva Radnički neće dozvoliti, bez obzira na žar borbe tokom utakmice, ni jednu vrstu nasilja u sportu, pogotovu kada je reč o mlađim kategorijama.

„Uprava Radničkog je za ovaj događaj saznala tek 7. decembra kada su roditelji došli kod mene da prijave. Istog trenutka smo sproveli suspenziju zaposlenom treneru zbog nedoličnog ponašanja. Sledi mu otkaz ugovora o radu koji će po Zakonu o radu stupiti 15 radnih dana nakon suspenzije“, rekao je on.

Kako navodi, dokaz za incident je zvanični snimak Košarkaškog saveza Srbije koji upravo zbog ovakvih situacija snima utakmice mlađih kategorija.

„Incident je za svaku osudu, nalazimo se u vremenu kada je borba protiv nasilja u punom jeku. Sportsko društvo Radnički je preduzelo sve što je bilo do nas, sprovešćemo obuke ttenera koji su zaposleni kod nas i u celom regionu da podsetimo sve na pravila vladanja kada treniraju decu“, istakao je Uraković.

Na društevnim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako trener najpre verbalno, a potom i fizički nasrće na jednu od svojih igračica, košarkašicu ženskog kluba Radnički.

Javnost je osudila ovakvo ponašanje trenera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar