U trendu

Kimi Raikonen

Kimi Raikonen rođen je 17. oktobra 1979. godine u mestu Espo, u Finskoj. Sa 17 godina počeo je da vozi karting u Finskoj i veoma brzo je pokazao da je veoma talentovan. Još 1998. godine osvojio je titulu finskog šampiona u karting vožnji.

Već 1999. godine vozi Formulu A, u kojoj zauzima deseto mesto u konačnom plasmanu. Godinu dana kasnije, prelazi u britansku Formulu Reno i u toj sezoni zauzima prvo mesto. Iduće godine prelazi u Formulu 1, u tim Zaubera. Kada je reč o ovom vozaču, karakteristično je da je imao veoma malo prethodno iskustvo u trkačkim sportovima (manje od četiri godine) pre dolaska u Formulu 1. Prvu trku vozio je na Velikoj nagradi Australije sa nepune 22 godine.

U svojoj prvoj sezoni u Formuli 1, godine 2001, zauzima solidno deseto mesto sa devet bodova. Dobre vožnje koje je pokazao u toj sezoni dovele su ga u tim Meklarena, koji je jedan od trenutno najjačih timova u Formuli 1. Timski kolega mu je Dejvid Kultard.

Sa dobrim vožnjama nastavio je i u novom timu, a povećao je i broj osvojenih bodova na trkama. Njegov maksimum tim Meklarena tek očekuje, s obzirom na to da je veoma mlad vozač.

Neoženjen je i većinu svog slobodnog vremena provodi sa porodicom u Finskoj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.