U trendu

Kineska medijska grupa pokrenula informativni program ‘Jutarnji sport’ za Pariz 2024.

Kineska medijska grupa (CMG) pokrenula je 19. maja u Šangaju svoj sportski informativni program „Jutarnji sport“ u okviru priprema za Olimpijske igre 2024, koje će biti otvorene 26. jula u Parizu.

Predsednik CMG Šen Haisijung i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah prisustvovali su ceremoniji pokretanja programa. Na ceremoniji je, između ostalog, objavljen logo Kineske medijske grupe za igre u Parizu 2024. i odabrana je ekipa izveštača CMG koja će pratiti najveći planetarni sportski događaj.

Kineska medijska grupa, kao jedan od najvećih medijskih konglomerata u svetu, daće sve od sebe, kako bi opravdala svoju ulogu glavne institucije za prenos Olimpijade u Parizu i emitera sa pravom prenosa Olimpijade na svim vidovima medijskih platformi, rekao je Šen u svom obraćanju.

Kolona televizijskih vozila CMG koja podržava prenos sa signalom ultravisoke rezolucije 8K, doputovala je tokom vikenda u Ningbo u istočnoj kineskoj provinciji Džeđijang, odakle će pomorskim putem krenuti za Pariz. Očekuje se da će kolona doputovati u glavni grad Francuske u trećoj dekadi jula. 

Televizijska vozila CMG-a će u Parizu poslati prve signale ultravisoke rezolucije 8K u istoriji prenosa Olimpijskih igara. 

Tomas Bah je u nedelju posetio Međunarodnu medijsku luku CMG u Šangaju. On je rekao da mu je drago što je video neke od svojih starih prijatelja i osetio njihov entuzijazam kada je reč o olimpijskom pokretu. Predsednik MOK takođe je pohvalio doprinos CMG promovisanju olimpijskog duha.

Uobraćanju održanom na ceremoniji, Bah je rekao da je srećan što se upoznao sa novim obrascem koji je CMG predstavila za prenos Olimpijskih igara uz najnovije tehnologije. „Očekujem da će CMG, primenom visoke tehnologije poput veštačke inteligencije i imerzivne audio tehnologije, publici obezbediti novo iskustvo“, rekao je Bah.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.