U trendu

KK Crvena zvezda: Oštećeni smo u trećem meču

BEOGRAD – Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je sudijskom ekspertizom utvrđeno da su „crveno-beli“ oštećeni u trećem meču finala plej-ofa ABA lige protiv Partizana.

Partizan je treći meč dobio 70:67 i smanjio na 2:1 u finalnoj seriji.

Crvena zvezda se oglasila saopštenjem pošto je dobila rezultate ekspertize, koju je uradio Saša Maričić.

„Ovu ekspertizu dajemo na uvid javnosti uz konstataciju da je od 15 grešaka koje su registrovane na ovoj utakmici (što je mnogo veći uzorak od druge utakmice), čak 11 načinjeno je na štetu igrača Crvene zvezde. Ono što smo posebno apostrofirali i navodili i ranije, nažalost potvrdilo se i tokom treće utakmice ove serije. Od 11 grešaka u ovako izjednačenoj utakmici koja je odigrana u neregularnim uslovima, u čak 7 učestvovao je glavni sudija Matej Boltauzer“, navodi Crvena zvezda u saopštenju.

Takođe, kao jedna od najvećih grešaka u ovoj utakmici navedena je situacija u finišu utakmice 2.22 minuta pre kraja utakmica gde je Crvena zvezda, kako kažu, ozbiljno oštećena nedosuđenom nesportskom ličnom greškom koju je načinio igrač Partizana Kevin Panter na kapitenu Crvene zvezde Branku Lazću (što je i navedeno u objašnjenju „ekspertize“ kao jedan od najvećih propusta na ovoj utakmici).

„Sa žaljenjem konstatujemo da i u ovoj „ekspertizi“ nedostaju brojne situacije koje smo registrovali i u kojima smatramo da smo oštećeni, a koje uopšte nisu uzete u obzir niti su bile predmet ove analize“, navodi se u saopštenju Crvene zvezde i dodaje se da „crveno-beli“ izražavaju nadu da će u nastavku ove serije imati korektno suđenje i ravnopravne uslove da bi se borili za trofej u regionalnom takmičenju.

Četvrti meč između Crvene zvezde i Partizana biće odigran večeras od 18.30 časova. Domaćin će biti ekipa Partizana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.