U trendu

KK Crvena zvezda: U našem poslovanju nema nepravilnosti

BEOGRAD – Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da prema zapisniku o inspekcijskoj kontroli ministarstva finansija u poslovanju „crveno-belih“ nema nikakvih nepravilnosti.

U saopštenju Crvene zvezde se navodi da je klub pre dva dana primio zapisnik Sektora za budžetsku inspekciju ministarstva finansija, koji je obavio kontrolu o poslovanju kluba u periodu prvog januara 2012. do 29. avgusta ove godine.

„Klub sa zadovoljstvom konstatuje da je izuzetno detaljan izveštaj koji je klubu dostavljen na 43 strane, ocenio da u radu Crvene zvezde nema ni najmanjih finansijskih i bilo kakvih drugih nepravilnosti, i da su sve radnje u potpunom skladu sa Zakonom!“, saopštila je Crvena zvezda.

Srpski i regionalni šampion navodi da je između ostalog u završnom izveštaju navedeno „da na osnovu finansijske i druge poslovne dokumentacije koja je stavljena na uvid – u klubu nisu utvrđene nikakve nepravilnosti…“.

Crvena zvezda tvrdi da je ovom inspekcijom potvrđeno da klub godinama posluje transparentno i legalno u skladu sa Zakonima Republike Srbije.

„Crveno-beli“ su pozvali i sve ostale da objave svoje izveštaje kao i nalaze budžetske inspekcije Ministarstva finansija.

„Sport bi u svim svojim oblastima trebalo da bude potpuno transparentan. Tu posebno mislimo na one koji bi da se bavi svima, osim sobom: nekakvim nacionalnim sudijskim ključevima, pokušajima da menjaju menadžente u ligama, osnivanjima i gašenjima privrednih društava, prebacivanjem sponzora i finansijskim uticajem na lige u kojima nastupaju – umesto da se „pozabave“ svojim finansijama i uvedu ih u zakonske tokove. Počev od neplaćenog poreza…“, navodi Crvena zvezda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar