U trendu

KK Partizan: Dugujemo 6.504.530 evra

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je na dan izbore nove Uprave utvrđeno da crno-beli duguju 6.504.530 evra.

Od tih 6,5 miliona, 3.624.000 evra odnosi se na igrače, trenere i stipendije. Za banke i kratkoročne zajmove otpada 1.398.740 evra, za domaće i strane dobavljače 872.317 evra, a porskoj upravi 501.172 evra

Obaveze prema radnoj zajednici iznose 99.911, dok je pod stavkom ostalo naznačeno 8.390 evra.

„Konsolidacijom finansijske situacije i vraćanjem poverenja, kako poverilaca tako i budućih igrača, sponzora i saradnika kluba, biće stvoreni neophodni uslovi za pravljenje takmičarskih uspeha na koje je javnost navikla, ali ovog puta uz ekonomski održivo poslovanje“, navodi se u saopštenju.

U skladu sa principima transparentnog poslovanja i načinom na koji će Partizan u budućnosti funkcionisati, klub na sebe preuzima obavezu da redovno obaveštava javnost o finansijskom stanju i koracima koji se preduzimaju u cilju konsolidacije kluba.

Partizan je zahvalio kompaniji NIS koja je ostala uz klub kao praktično jedini veliki sponzor.

„U prethodnih mesec dana, članovi uprave su obavili razgovore sa poprilično velikom listom poverilaca koji imaju svoja potraživanja prema klubu i objasnila im da će do izmirenja obaveza doći, ali uz iskazivanje velike doze strpljenja i uvažavanje stanja u celokupnoj srpskoj privredi koje je bez ikakve sumnje teško. U tom duhu, postignuti su dogovori o novim vremenskim okvirima i metodologiji vraćanja prispelih obaveza. Ovom prilikom, klub se zahvaljuje svima na razumevanju i pre svega uloženoj dobroj volji da dogovora dođe i na taj način se izbegne scenario po kojem bi klub morao da proglasi stečaj i stavi ključ u bravu“.

Iz klub apeluju na navijače da u jednoj od najtežih situacija u istoriji dođu u što većem broju u Pionir i podrže mladi tim, koji predvodi novi trener Petar Božić.

„Da li je uopšte potrebno naglašavati koliko je ovom mladom timu potrebna pomoć sa tribina? Dobro poznati huk pod svodovima Pionira i emocija po kojoj je KK Partizan uvek bio prepoznatljiv možda će dovesti do toga da među ovim momcima ponikne neki novi Đorđević, Danilović, Divac, Kićanović, Dalipagić, Rebrača, Paspalj, Tomašević, Drobnjak, Veličković… Zajedno cemo prebroditi sve i na kraju se radovati novim uspesima našeg kluba“, navodi se u saopštenju.

Nova Uprava kluba kao jedan od važnih zadataka postavila je unapređenje poslovanja u oblasti marketinga, jer Partizan, kao jedan od najvećih košarkaških brendova na ovim prostorima, dužan je da učini sve kako bi uspeo da stvori nezavisan način finansiranja i tako sebi obezbedi dodatnu finansijsku injekciju koja ce redovno snabdevati klub i pomagati mu da posluje što je moguće više iz sopstvenih izvora.

„Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan. Vidimo se u Pioniru“, poručili su iz Partizana citirajući cuvenu rečenicu Duška Radovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.