U trendu

KK Partizan: Igrači i trener otrovani u Nišu, kako je do toga došlo?

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je utvrđeno da su pojedini igrači, članovi stručnog štaba i osoblja tokom završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu oboleli od salmonele, teškog crvenog oboljenja izazvanog trovanjem hranom.

Partizan je na svom sajtu naveo da su stigli zvanični rezultati analize i da je konstatovano da se radi o salmoneli.

„Usled trovanja, KK Partizan je pretrpeo i još trpi ogromnu štetu, jer je u značajnim utakmicama nastupao bez pomoći važnih igrača i prvog trenera, a izgledno je da će u oslabljenom sastavu nastupati još izvesno vreme. Takođe, na ličnoj osnovi, ogromnu štetu su pretrpeli i svi pojedinci koji su bili otrovani: treneri Aleksandar Džikić i Nenad Čanak, košarkaši Vilijam Hečer, Vanja Marinković, Slobodan Jovanović, Nikola Tanasković, Miloš Koprivica, Mihajlo Andrić i Uroš Luković, kao i sportski direktor Dragan Todorić“, navodi se u saoštenju.

Košarkaši koji su bili hospitalizovani, pušteni su iz bolnice na oporavak i kućno lečenje, koje će potrajati u zavisnosti od reakcija na terapiju.

„U narednom periodu će se utvrđivati kako je do trovanja hranom došlo. KK Partizan se javno uzdržava od davanja bilo kakvih paušalnih procena na temu uzroka trovanja igrača i članova stručnog štaba crno-belih, sve dok se nedvosmisleno ne utvrde sve činjenice vezane za ovaj slučaj. Takodje, beskrajno  zahvaljujemo navijačima koji su u veoma teškoj situaciji pružili fantastičnu podršku svom klubu, još jednom pokazujući da su najbolji na svetu“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar