U trendu

Klipersi bolji od Finiksa, brejk Majamija protiv Milvokija na početku plej-ofa

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su danas u gostima ekipu Finiksa sa 115:110 i tako poveli sa 1:0 u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Najzaslužniji za pobedu Klipersa, koji su igrali bez Pola Džordža, bio je Kavaj Lenard koji je postigao 38 poena. Erik Gordon je dodao 19, a dvocifreni učinak u pobedničkom timu imali su i Norman Pauel sa 14, Ivica Zubac sa 12 i Terens Man sa deset poena.

U redovima Finiksa najefikasniji je bio Kevin Durent sa 27 poena, poen manje dodao je Devin Buker, dok je Tori Kreg postigao 22 poena.

Druga utakmica ove serije igra se u noći između utorka i srede takođe u Finiksu.

Košarkaši Majamija su u prvoj utakmici četvrtfinalne serije na Istoku savladali Milvoki u gostima sa 130:117.

Ovaj meč su obeležile i povrede prve zvezde Baksa Janisa Adetokunba i košarkaša Majamija Tajlera Hiroa. Adetokunbo je nezgodno pao krajem prve četvrtine i povredio leđa, dok je Majami ostao bez Hiroa koji je polomio desnu ruku.

Igrač utakmice bio je Džimi Batler koji je sa 35 poena i 11 asistencija predvodio Majami do pobede, Bem Adebajo je dodao 22, Kevin Lav 18 poena. Na drugoj strani, istakao se Kris Midlton sa 33 poena, Bobi Portis je ubacio 21, Džru Holidej 16 poena, dok je Adetokunbo dok je bio na parketu ubacio šest poena. 

Druga utakmica ove serije na programu je u noći između srede i četvrtka, a domaćin je takođe Milvoki.

Ranije sinoć su do brejka u prvom meču plej-ofa na Zapadu stigli i Los Anđeles Lejkersi koji su slavili protiv Memfisa sa 128:112.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar