Knjiga „Dane Korica – priča o atletskom junaku našeg doba“

BEOGRAD – Knjiga o karijeri i životu legendarnog atletičara Daneta Korice, autora Milana Tomića, promovisana je danas u Skupštini Beograda.

Knjiga nosi naziv „Dane Korica – priča o atletskom junaku našeg doba“ i govori o čoveku čiji rekord na 10.000 metara i dalje niko na ovim prostorima nije dostigao.

„Ponosan sam, hvala svima što ste u ovim neobičnim vremenima virusa, došli da me pozdravite. Hvala i medijima, koji su pratili moju karijeru, bez njih ne bi se ništa ni znalo. Ova knjiga koju je napisao moj veliki prijatelj dr Milan Tomić, siguran sam, koristiće i budućim atletičarima. Od mojih dečačkih dana, u porodici od šestoro dece, pa do današnjih dana. Idemo dalje, svi smo ovde i zbog budućnosti naše dece“, istakao ej Korica.

Recenzent knjige Višeslav Krsmanović, istakao je da je „Dane čovek koji se veći deo života trkao sa štopericom“ i da ta rečenica govori puno toga.

Na promociju su bili brojni gosti, među kojima i Darko Udovičić (pomoćnik ministra sporta), Andreja Mladenović (pomoćnik gradonačelnika Beograda), Dragan Tomašević (predsednik Sportskog saveza Beograda), Nikola Penić (generalni sekretar ŠAB), Slobodan Branković (direktor Srpskog atletskog saveza) i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.