U trendu

Ko su maloumne seljačine? Briljantan odgovor švajcarskih medija Šaćiriju

Švajcarski portal „Blik“ kritikovao je Džerdana Šaćirija zbog načina na koji se izvinio nakon prikazivanja albanskog orla protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji.

Glavni urednik sportske rubrike Feliks Bingezer veruje da su izvinjenja Granita Džake i Štefana Lihtštajnera iskrena, ali je osudio nastup Šaćirija pred novinarima i njegovu izjavu nazvao „glupom“.

Posebno mu je zasmetao deo u kojem fudbaler rođen u Gnjilanu kaže da se izvinjava „svima koji su gledali meč u planinama“, jer novinar „Blika“ smatra da izraz „u planinama“ označava da je neko „seljačina“.

„Da, gospodine Šaćiri, mi smo planinska zemlja. Ali nisu svi koji žive u planinama maloumni i zaluđeni nacionalisti“, navodi se u tekstu „Blika“.

Kritikovan je i selektor Vladimir Petković što je kao zamenika kapitena postavio upravo Džaku ispred Jana Zomera, jer bi iskusni golman mogao da „razvije moć povezivanja u heterogenom timu“.

Šaćiri, Džaka i Lihtštajner su golove Srbiji proslavili sklapanjem albanskog orla rukama, za šta su na Svetskom prvenstvu kažnjeni samo novčano (Albanci iz Švajcarske sa po 10.000 franaka, a Lihtštajner 5.000), podseća Tanjug.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.