U trendu

Kobijev helikopter nije trebalo ni da poleti: Dve godine od tragedije koja je potresla ceo svet

Kobi Brajant, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, poginuo je na današnji dan pre dve godine u padu helikoptera u Kaliforniji, u kom je život izgubilo svih devetoro ljudi, uključujući i njegovu ćerku Điđi Brajant.

Pre tačno dve godine svet je zadesila jedna od najvećih sportskih tragedija u kojoj je život izgubio legendarni košarkaš Kobi Brajant.

Brajant je tog 26. januara 2020. išao sa ćerkom Điđi na košarkašku utakmicu i uprkos lošim vremenskim uslovima odlučeno je da se poleti.

Ispostaviće se da je napravljena velika greška, helikopter je upao u veliku maglu i srušio se kod mesta Kalabasas – zapadni deo Los Anđelesa.

Pored Kobija i Điđi, u helikopteru je bio trener bejzbola Džon Altobeli, još pet putnika i pilot. Svi su poginuli.
U zvaničnom izveštaju o padu helikoptera na više od 600 stranica, navodi se da je pilot Ara Zobajan verovatno doživeo prostornu dezorijentaciju zbog čega je verovao da se letelica penje, iako se zapravo spuštala, prenosi AP.

Dodaje se da je pilot možda osetio pritisak da poleti, zbog eminentnog klijenta kao što je Kobi Brajant, i da je zbog toga rizikovao i leteo u lošim uslovima.

Utvrđeno je da nije bilo nikakvih mehaničkih kvarova na helikopteru.

Brajant će ostati upamćen kao jedan od najboljih košarkaša svih vremena, sa Los Anđeles Lejkersima osvojio je pet NBA titula i držni brojne rekorde.

Kobi je preminuo u 42. godini, a ćerka mu je imala nepunih 14.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar