U trendu

Kobzistij potpisao prvi profesionalni ugovor sa Megom

BEOGRAD – Mladi ukrajinsk košarkaš i junior Mege Oleksandr Kobzistij potpisao je danas prvi profesionalni ugovor, saopšteno je na sajtu kluba.

Mladi ukrajinski reprezentativac nedavno je napunio 18. godina, već dve sezone igra za mlađe selekcije kluba, a nakon potpisivanja ugovora Kobzistij je istakao da je izuzetno zahvalan na ukazanom poverenju kluba.

„Izuzetno sam zahvalan ljudima iz kluba na ukazanoj šansi i poverenju. Puno mi znači podrška koju sam dobio od prvog dana dolaska u Megu i daću sve od sebe da to vratim na terenu. Radujem se što ću i u narednim godinama biti deo Megine porodice, izjavio je Kobzistij za klupski sajt.

Kobzistij je rođen 23. maja 2003. godine, visok je 201 centimetar i igra na pozicijama dva i tri. U Megu je došao 2019. godine i u ove dve sezone je nastupao za kadetsku i juniorsku selekciju kluba.

Sa juniorima je ove sezone već osvojio titulu u Roda Juniorskoj ligi Srbije i juniorskoj ABA ligi, a pobedom Mege na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u Beogradu obezbeđeno je i učešće na F8 turniru juniorske Evrolige, koje će se održati od 3. do 6. juna u Valensiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.