U trendu

Kokoškov: Naš cilj je da se nađemo u toj grupi na OI

BEOGRAD – Naš cilj je da se nađemo u toj grupi i da na OIimpijskim igrama napravimo što bolji rezultat, ali pre toga moramo da se kvalifikujemo kroz predolimpijski turnir, izajvio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov.

Košarkaši Srbije, ukoliko se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju, igraće u grupi B sa Australijom, Nigerijom i pobednikom kvalfikacionog predolimpijskog turnira u Splitu, odlučeno je danas žrebom u sedištu FIBA u švajcarskom Mijeu.

„Grupa će biti izazov i verujem da će košarkaški turnir na Olimpijskim igrama biti veoma atraktivan za gledaoce širom sveta. Naš cilj je da se nađemo u toj grupi i da na OI napravimo što bolji rezultat“, rekao je Kokoškov za sajt KS S-a.

Srbija će plasman na Olimpijske igre tražiti na kvalifikacionom turniru u Beogradu, od 29. juna do 4. jula, gde su smešteni u grupi A sa Dominikanom i Novim Zelandom, a u grupi B su Portoriko, Italija i Senegal.

„Na prvom mestu, važno je da nam igrače zaobiđu povrede i da budemo u što jačem sastavu, potpuno spremni. Ipak, u ovom trenutku je realnije da budemo više fokusirani na februarske kvalifikacije i mečeve u Gruziji. Olimpijske igre jesu cilj, ali idemo korak po korak“, zaključio je Kokoškov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.