Kokoškov zvanično selektor, Danilović zahvalio Sakramentu i Divcu

Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije zvanično je Igor Kokoškov, a predsednik Saveza Predrag Danilović je rekao danas da je izuzetno zadovoljan zbog toga.

„Izuzetno smo zadovoljni što će tako kvalitetan stručnjak i jedan od najboljih srpskih trenera ubuduće sedeti na klupi reprezentacije Srbije. Igor je najbolje rešenje za predstojeće izazove, jer nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a jasno je da je naš primarni cilj da izborimo plasman na oba takmičenja“, rekao je Danilović.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije je zahvalio Sakramentu i posebno generalnom menadžeru tog kluba Vladu Divcu „na pomoći i razumevanju“ u realizaciji angažovanja Kokoškova, koji je član stručnog štaba te ekipe iz NBA lige.

Danilović i Kokoškov će se uskoro sastati u Americi gde će razgovarati o detaljima saradnje i planovima za naredni period.

Kokoškov je jedini neamerički trener koji je bio prvi trener jedne NBA ekipe u istoriji.

Bio je pomoćnik selektora Željka Obradovića 2004. i 2005. godine, a izmedju ostalog je vodio reprezentacije Gruzije i Slovenije, sa kojom je osvojio Evropsko prvenstvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.