U trendu

Komentator tokom prenosa vređao Hrvata: „Toliko je ružan da su morali da traže dozvolu“

Velik skandal obeležio je sinoćni meč Lige šampiona.

Naime, komentator jedne holandske televizije pred sam start utakmice između Bešiktaša i Ajaksa, žestoko je izvređao hrvatskog defanzivca Domagoja Vidu. I to dok se ovaj pozdravljao sa našim fudbalerom i kapitenom Ajaksa Dušanom Tadićem.

Poznato je da se kapiteni dva tima pozdravljaju na centru, a tako je bilo i ovog puta kada su Tadić i Vida bili u krupnom kadru, a onda su se začule uvrede sa TV-a i to u uživo prenosu. Tada je De Vos, pred utakmicu koja se igrala u 18:45, rekao: Vida inače ne sme igrati u ovom terminu jer je previše ružan, a sada deca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao platiti i tražiti posebnu dozvolu da Vida igra.

Inače, poznata je i pozadina vređanja, Holanđani ne zaboravljaju poraz Dinama iz Zagreba od Liona sa 7:1 na kraju grupe faze 2011.

Ajaks je tada ispao zbog gol razlike, a Dinamo je bio optužen za nameštanje.

Domagoj Vida je tada namigivao Gomisu posle petog gola, zbog čega je i tadašnji trener Ajaksa Frank de Bur optužio Zagrepčane za nameštanje.

„Asistent mi je rekao da su Lionovi golovi u drugom poluvremenu zagrebačke utakmice padali začuđujuće lagano i brzo. Neobično je u pola sata primiti šest golova, pogotovo u takmičenju na ovom nivou. Ukoliko se u Maksimiru događalo nešto sumnjivo, UEFA bi morala da to istraži“, rekao je De Bur.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.