U trendu

Kordoba: Košarkaši Srbije bolji od Hrvatske (video)

Košarkaška reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto na turniru Super 4 u Kordobi pošto je u poslednjem meču bez kapitena Teodosića pobedila Hrvatsku (86:77), javljaju sportski mediji.

Raduljica je bio najefikasniji sa 17 poena uz pet skokova, Bogdanović je ubacio 13 poena, Nedović devet, po sedam su imali Marković, Kalinić i Jokić. U Hrvatskoj su odskočili Bojan Bogdanović (18) i Simon (14).

Srbija je sa dva poena Nedovića i slobodnim bacanjima Raduljice povela sa 4:0, da bi posle toga Hrvati serijom 11:2 potpuno preokrenuli rezultat. Bojan Bogdanović je u prvih 7 minuta ubacio polovinu poena Hrvata, koji su tada vodili 16:8. Do kraja prvog kvartala Srbija se malo konsolidovala te poenima Štimca uz faul i trojkom Bogdanovića na kraju prvog kvartala zaostajala samo tri poena, 16:19.

Na startu druge deonice Krunoslav Simon sa 8 poena odvodi Hrvatsku ponovo na plus osam 27:19. Na to je Srbija odgovorila serijom 6:0 posle koje je Aleksandar Petrović zatražio minut odmora, u kojem je koristeći glagole ekipi objasnio kako Srbija postiže poene.

Do kraja prvog poluvremena u kojem je Srbija pogodila samo jednu trojku, igralo se koš za koš, pa su nakon dve deonice Hrvati vodili 40:36.  Na početku drugog poluvremena Srbija je zaigrala bolje, pa je posle trojke Birčevića povela drugi put na meču 44:41. U tom periodu evidentno je bilo da naš tim, koji je odlično nosio Raduljica igra bolje nego u prvom delu. Sve dobro što su uradili u prvim minutima nastavka izabranici selektora Đorđevića su upropastili greškama pa je u 27. minutu Hrvatska opet vodila 53:50.

Treći deo igre završen je serijom trojki. Prvo je Nedović pogodio, zatim je na drugoj strani istom merom i to uz faul uzvratio Bilan da bi se četvrtina završila trojkom Jokića, za 64:60.

https://www.youtube.com/watch?v=Gd7GC4n5gxk

Poslednji kvartal je u prvih šest minuta protekao u brzoj igri oba tima i seriji trojki posle kojih je na semaforu stajalo 73:73. Posle trojki Kalinića i Markovića Srbija je opet vodila 79:77 nešto manje od dva minuta pre kraja meča, koji je odlučen neverovatnom trojkom Jovića.

https://www.youtube.com/watch?v=WRqPkXJAV0s

Košarkaši Srbije sada putuju u Rio, gde ih očekuje početak Olimpijskog turnira. Prvi meč naš tim igra u 7. avgusta protiv Venecuele.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar