U trendu

Košarkaš Milvokija Adetokunbo: Verujte u sebe i svoje snove

Košarkaš Milvokija Janis Adetokunbo ocenio je da je potrebno verovati u svoje snove, kao i da je za uspeh neophodno mnogo rada, nakon što je prošle noći osvojio titulu prvaka NBA lige i nagradu za najkorisnijeg igrača finala.

„Verujte u svoje snove. Kako god da se osećate, kada ste tužni, kada stvari ne izgledaju onako kako bi trebalo, to može promeniti košarka, može promeniti bilo šta. Samo verujte u sebe uz puno rada. Ne dozvolite da vam neko kaže da nešto ne možete da uradite“, rekao je 26-godišnji grčki reprezentativac.

Milvoki je do titule prvaka NBA lige došao pobedom nad Finiksom 105:98, u šestom meču finala.

Adetokunbo je titulu najkorisnijeg igrača u finalu dobio nakon što je na šest utakmica prosečno beležio 35,2 poena, 13,2 skoka i pet asistencija po meču, uz procenat šuta od 61,8 odsto.

U poslednjoj utakmici upisao je rekordnih 50 poena, 14 skokova i pet blokada.

Prethodno je Adetokunbo zbog povrede levog kolena propustio poslednja dva meča finala Istočne konferencije protiv Atlante, pa je bilo pitanje da li će uopšte igrati u finalnoj seriji.

„Ovo je inspirativno, njegov današnji nastup, cela ova serija, sve u ovoj godini“, rekao je centar Milvokija Bruk Lopes.

Grčki igrač je 2019. i 2020. godine proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, ove godine je bio i najkorisniji igrač u ol-star meču, dok je treći put izabran u najbolji tim lige.

Milvoki je prvu titulu u NBA ligi osvojio 1971. godine u vreme kada je za tim igrao slavni košarkaš Karim Abdul Džabar, a ovo je Baksima ukupno druga titula prvaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.