U trendu

Košarkaš ostaje bez 200.000.000 – jer neće da se vakciniše

Kajri Irving, jedan od najboljih plejmejkera sveta, odbija da se vakciniše i zbog toga će biti uskraćen za dodatnih 200 miliona dolara, saopštio je jedan od najuglednijih NBA novinara Šems Čaranija.

Irving, košarkaš Bruklin Netsa, tema je broj jedan u američkim sportskim medijima jer ne želi da se vakciniše protiv virusa korona, te samim tim nije u mogućnosti da igra utakmice pred domaćom publikom.

Grad Njujork pre nekoliko meseci izdao je zakon po kom je posećivanje javnih mesta moguće jedino uz potvrdu o vakcinaciji, pa to važi i za košarkaše Netsa i Niksa koji igraju utakmice u „Barklajs centru“ i „Medison Skver Gardenu“.

Sve dok se ne vakciniše, Irving neće moći da igra u Njujorku, a Bruklin Netsi saopštili su da neće biti na raspolaganju treneru ni na gostujućim mečevima, te rizikuje da propusti celu sezonu.

Zbog toga će izgubiti 16.000.000 dolara, pošto će ga Bruklin kazniti za svaku propuštenu utakmicu na domaćem terenu, a potencijalno na stolu ostavlja i dodatnih 185.000.000 koliko je trebalo da mu iznosi novi ugovor.

Netsi su želeli da produže saradnju sa Irvingom, ali ova situacija znatno menja položaj franšize iz Njujorka i američki novinar Šems Čaranija navodi da mu Bruklin neće ponuditi saradnju dok se ne vakciniše.

„Rečeno mi je da Kajri Irving ne planira da se vakciniše. Zbog toga je u opasnosti da izgubi oko 200.000.000 dolara. Ukoliko se ne vakciniše Irving će propustiti celu sezonu, a jedina nada mu je da sačeka da Njujork ukine postojeći zakon. Ipak, prema moji izvorima čelnici grada ne planiraju da to učine u skorije vreme“, rekao je Čaranija za „Si-en-en“.

Irving se u sredu oglasio preko zvaničnog Instagram profila i tada je pojasnio svoj stav.

„Nisam anti-vakser. Jednostavno se radi o tome šta je dobro za moje telo. Nisam siguran i to je u redu. Svestan sam posledica. Činjenica je da nisam nikoga povredio, niti počinio neki zločin“, rekao je Irving i dodao:

„Ukoliko želite da se vakcinišete, podržavam vas. Uradite ono što je najbolje za vas. Svako treba da radi ono što je najbolje za njega. Ono što me čini tužnim jeste što ljudi gube poslove zbog ovih mandata“.

Uvek postoji opcija trejda, pošto samo u Njujorku i San Francisku važi pravilo o obaveznoj vakcinaciji, te ga možda budemo gledali u nekoj drugoj franšizi u nastavku karijere.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar