U trendu

Košarkaši Atlante u finalu Istoka NBA lige

Košarkaši Atlante plasirali su se u finale plej-ofa Istočne konferencije NBA lige, pošto su prošle noći u gostima pobedili Filadelfiju sa 103:96, u sedmom meču polufinalne serije.

Atlanta je tako i treći put slavila u Filadelfiji i prošla dalje ukupnom pobedom 4:3.

Hoksi će u prvom finalu Istoka od 2015. godine igrati protiv Milvokija koji je, takodje, posle sedam utakmica eliminisao Bruklin.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Herter sa 27 poena, koji je sa tri slobodna bacanja u finišu meča „zapečatio“ pobedu Atlante. Tre Jang je dodao 21 poen uz deset asistencija, dok je Danilo Galinari ubacio 17 poena.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je bio rovit zbog problema sa kolenom, igrao je samo 21 minut i upisao četiri poena i po dva skoka, asistencije i ukradene lopte.

Džoel Embid je predvodio Filadelfiju sa 31 poenom i 11 skokova, Tobajas Heris je postigao 24 uz 14 uhvaćenih lopti, dok je Set Kari utakmicu završio sa 16 ubačenih poena.

Prvi meč finala Istoka igra se u noći izmedju srede i četvrtka u Milvokiju.

Ranije sinoć, Finiks je poveo sa 1:0 u finalu Zapada pošto je na svom terenu savladao Los Andjeles Kliperse sa 120:114.

Finiks je do pobede predvodio Devin Buker sa 40 poena, 13 skokova i 11 asistencija, dok je u poraženom timu najbolji bio Pol Džordž sa 34 poena.

Naredna utakmica ove serije na programu je u noći izmedju utorka i srede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.