Košarkaši Crvene zvezde pobedili Makabi

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u gostima Makabi sa 98:92 (20:20, 21:22, 28:23, 19:27), u meču 16. kola Evrolige.

Zvezdu je do pobede predvodio Miloš Teodosić sa 27 poena i 14 asistencija, a pratili su ga Džoel Bolomboj sa 20 i Rokas Giedraitis sa 16 poena.

Najefikasniji kod Makabija bili su Vejd Boldvin sa 22, Lorenco Braun sa 20 i Džoš Nibo sa 18 poena.

Zvezda je 15. na tabeli sa šest pobeda i 10 poraza, a Makabi je na petom mestu sa devet pobeda i sedam poraza.

Večerašnji meč se igrao u Beogradu, pošto zbog oružanih sukoba u Izraelu, Makabi domaće utakmice igra u hali „Aleksandar Nikolić“.

Crveno-beli su napadački loše ušli u meč, i posle šest minuta igre uspeli su da zabeleže šest poena. Sa druge strane ni izraelski tim nije dobro odigrao u fazi napada i imao je dosta promašenih otvorenih šuteva. Posle prve deonice rezultat je bio izjednačen 20:20.

Teodosić je sa ukupno 10 poena i šutem 3/5 za tri poena držao crveno-bele u igri u prvoj četvrtini.

Zvezda je bolje ušla u drugu deonicu i trojkama Nedovića, Bolomboja i Tobija stigla do osam poena prednosti (31:23). Nakon nove trojke Tobija, Zvezda je stigla do dvocifrene prednosti (34:23), ali je Makabi odgovorio sa šest vezanih poena i rezultatski se vratio u meč.

Zvezda je sačuvala prednost do kraja poluvremena, i nakon trojke Hange u poslednjoj sekundi prvog poluvremena na pauzu otišla sa devet poena prednosti (81:43).

Najbolji kod Zvezde u prvom delu bili su Teodosić sa 15 poena, uz osam asistencija, Majk Tobi sa 12 i Džoel Bolomboj sa 11 poena.

Zvezda je serijom 6-0 ušla u drugo poluvreme i posle minut igre u nastavku stigla do maksimalni 15 poena prednosti. Do kraja treće četvrtine crveno-beli su zahvaljujući raspoloženom Giedraitisu uspeli da sačuvaju prednost i u poslednju deonicu uđu sa 14 poena prednosti (79:65).

Početkom četvrte četvrtine Makabi je uspeo da se približi na 11 poena zaostatka, ali je Zvezda poenima Hange i Davidovca uspela da odbije taj nalet i stigne do maksimalnih 18 poena prednosti (87:69).

Zvezda je sačuvala prednost do kraja meča i stigla do prve ovosezonske pobede na strani u Evroligi.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati Panatinaikosu, dok će Makabi u goste Žalgirisu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.