U trendu

Košarkaši Crvene zvezde prvi finalisti Kupa Koraća

NIŠ – Košarkaši Crvene zvezde plasirali su u finale Kupa Radiovja Koraća, pošto us večeras u Nišu u prvom polufinalu pobedili Megu 72:53.

Zvezdu je predvodio Nikola Kalinić sa 15 poen, Nejt Volter se dodao 12, koliko i Nikola Ivanović, a u timu Mege istakao se Karlo Matković sa 15 koševa.

U reprizi prošlogodišnjeg finala, ekipa Vladirmira Jovanovića bolje je otvorila meč, povela 6:0, ali su nakon toga aktuelni osvajači Žućkove levice konsolidovali i brzo došli do izjednačenja.

Do kraja deonice Mega uspela da ode i na dvocifrenu prednosta (21:11) ali su izabranici Dejana Radonjića smanjili i sa zaostatkom od šest poena ušli su u drugih 10 minuta (21:15).

Već na startu Mega je povećala prednost na plus osam, ali je usledilo buđenje Zvezda koja je brzo isptopila višak rivala, a nakon toga i došla do prednosti koju je uspela da sačuva i u drugo poluvreme ušla sa 39:33.

Sve nade izabranika Vladimira Jovanovića ugašen su početkom trehe četrvtine, kada je Zvezda napravila seriju i u jednom trenutku odlepila se na plus 14.

Do kraja meča ta prednost je išsla je do najvećih 19 poena prednost, kojom je i završen meč.

Košarkaši Zvezda u finalu sutra od 21 sat igraće sa boljim iz duela Partizan-FMP, koji počinje večeras od 21 sat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.