U trendu

Košarkaši Partizana izgubili od Cibone posle produžetka

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Cibone posle produžetka sa 87:90 (19:24, 17:13, 23:21, 21:22, 7:10), u utakmici 20. kola ABA lige i pretrpeli šesti uzastopni poraz u regionalnom takmičenju.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio Uroš Trifunović sa 20 poena, šest skokova i četiri asistencije. Rašon Tomas postigao je 15 poena, Ognjen Jaramaz 14 poena uz šest asistencija i četiri ukradene lopte, a Nemanja Dangubić 13 poena i pet skokova. Nikola Janković utakmicu je završio sa 12 poena i sedam skokova.

Cibonu su predvodili Roko Prkačin sa 23 poena i devet skokova i Toni Nakić sa 23 poena i pet skokova. Dobru partiju prikazao je i Darko Planinić sa 15 poena i pet skokova, dok je Mateo Drežnjak postigao devet poena, od kojih i u završnici utakmice sa linije za slobodna bacanja.

Utakmica u Hali sportova „Ranko Žeravica“ počela je minutom ćutanja za nedavno preminulu legendu Partizana Milenka Savovića.

Partizan je vodio većim delom prve četvrtine sve do završnice, kada je Cibona uspela da preokrene na pet poena razlike. Zagrebački tim igrao je dobro i u nastavku, stekao je 11 poena (33:22), ali su domaći ipak uspeli da se primaknu posle „zakucavanja“ Trifunovića i „trojke“ Lazara Stefanovića četiri sekunde pre kraja poluvremena, na poen zaostatka 36:37.

Partizan je u trećoj četvrtini poveo „trojkom“ Dangubića sa 41:39, a posle njegove nove „trojke“ i sa sedam razlike 57:50. Crno-beli su posle toga čuvali vodjstvo, a sa druge strane Prkačin je Cibonu držao u igri. U poslednju deonicu Partizan je ušao sa pola koša (59:58).

U četvrtoj četvrtini igralo se uglavnom koš za koš, pogadjali su Tomas, Trifunovič, Nakić i Prkačin, a „trojkom“ Dangubića crno-beli su poveli sa 75:74, nešto više od tri minuta pre kraja.

Posle toga koš uz poen sa linije za slobodna bacanja postigao je Tomas za četiri razlike. Cibona je ostala u igri preko Planinića (77:78), a Jaramaz je pogodio oba slobodna bacanja za 80:77, 13 sekundi pre kraja.

Cibona je izjednačila devet sekundi pre kraja „trojkom“ Nakića, a u poslednjem napadu neprecizan za tri poena bio je Jaramaz, pa je utakmica otišla u produžetak.

Mateo Drežnjak postigao je prva četiri poena za Cibonu u produžetku za 84:81, a crno-beli promašivali su šuteve. Sa druge strane Planinić je bio siguran sa penala za 86:81. Posle poena Jaramaza, Markusa Pejdža i Dangubića Partizan je prišao na 86:87, 27 sekundi pre kraja.

Posle toga u ekipi Cibone Drežnjak je bio oba puta precizan sa linije za slobodna bacanja (89:86), dok je sa druge strane samo jedno ubacio Jaramaz. Partizan je posle toga osvojio loptu, ali je Tomas napravio grešku i lopta je pripala gostima. Sekund pre kraja fauliran je Drežnjak, koji je ubacio jedno bacanje i postavio konačan rezultat.

Partizan sada ima skor od sedam pobeda i 12 poraza, a Cibona sedam pobeda i 11 poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.