U trendu

Košarkaši Partizana pobedili Cibonu u Zagrebu

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Zagrebu domaću Cibonu sa 90:74 (17:16, 26:17, 24:18, 23:23), u utakmici šestog kola ABA lige i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu.

Partizan je predvodio Najdžel Vilijams Gos sa 20 poena, četiri skoka i 13 asistencija, dok je Vanja Marinković postigao 19 poena uz četiri skoka i tri asistencije. Dobru partiju prikazao je i debitant Samardo Semjuels sa 16 poena i sedam skokova, kao i Mihajlo Andrić sa 14 poena.

U ekipi Partizana nije bilo Patrika Milera i Aleksandra Aranitovića.

U zagrebačkom timu Džamar Jang i Luka Žorić postigli su po 20 poena, a Marin Rozić dodao je 12.

Cibona je na početku povela sa 8:3, a zatim i sa 12:7, ali je Partizan posle toga zaigrao bolje i uz dve „trojke“ Andrića preokrenuo na 15:14. Ekipe su se posle toga smenjivale u vodjstvu sve do početka druge četvrtine kada su crno-beli stekli osetniju prednost pre svega zahvaljujući dobrom šutu.

Andrić, Vilijams-Gos, Marinković i Semjuels su pogadjali i doneli Partizanu 13 razlike (39:26), a prednost su sačuvali do kraja poluvremena. Partizan je dobro igrao i u nastavku i predvodjen Vilijams-Gosom i posle nove „trojke“ Semjuelsa otišao na 53:37. Posle poena sa linije za slobodna bacanja Strahinje Gavrilovića Partizan je stekao maksimalnih 20 poena prednosti (60:40), a „trojkom“ Marinkovića nepun minut pre kraja treće deonice, Partizan je vodio sa 67:49.

U četvrtoj četvrtini Partizan je pokvario šut, što je iskoristila Cibona i prišla na 59:67, ali je posle toga Vilijams-Gos pogodio „trojku“ i prekinuo nalet domaćih. Do kraja utakmice crno-beli su sačuvali prednost i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu.

Partizan sada ima skor od četiri pobede i dva poraza, a Cibona tri pobede i tri poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.