U trendu

Košarkaši Partizana pobedili Megu

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na gostujućem terenu u Beogradu Mega Bemaks sa 98:77 (22:27, 27:24, 17:15, 32:11), u utakmici 10. kola ABA lige.

U Hali sportova „Ranko Žeravica“ najefikasniji u ekipi Partizana bio je Nemanja Gordić sa 22 poena i četiri asistencije, a dobru partiju prikazali su kapiten Novica Veličković sa 17 poena i šest skokova, Rašon Tomas sa 16 poena, osam skokova i pet asistencija i Rade Zagorac sa 13 poena, 10 skokova i četiri asistencije.

Amerikanac Redži Reding debitovao je večeras za Partizan i postigao je 11 poena uz pet asistencija.

U ekipi Mege najefikasniji je bio Marko Simonović sa 18 poena i sedam skokova, Luka Ašćerić postigao je 16 poena uz šest asistencija, a Edin Atić 11 poena, sedam asistencija i šest skokova.

Partizan je poveo „trojkom“ Birčevića, ali je Mega posle toga napravila seriju 10:0 i preokrenula. Posle „trojke“ Simonovića, domaći su poveli sa 15:6, a crno-beli su posle toga popravili igru, „trojke“ Veličkovića i Redinga, zaigrali su jače u odbrani i serijom 10:0 poveli sa 16:15.

Ašćerić je odmah vratio „trojku“, a njegova ekipa je četvrtinu završila sa plus pet.

Mega je „trojkom“ Atića počela drugu deonicu, precizni su njeni igrači bili i u nastavku za tri poena, pa su šest i po minuta pre kraja poluvremena stekli dvocifrenu razliku, 40:30. Domaći su držali prednost, Partizan se primakao na dva razlike (45:43), a minut pre kraja izjednačio je „trojkom“ Zagorca na 49:49.

Mega je na poluvreme ipak otišla uz prednost od dva poena, košem Miškovića.

Ekipa Dejana Milojevića je tokom treće četvrtine u dva navrata imala pet poena prednosti, ali je Partizan uspeo da se vrati. Poenima Zagorca sa linije za slobodna bacanja, izjednačio je na 63:63, a posle poena Mozlija, takodje sa linije za slobodna bacanja, crno-beli su poveli sa 64:63. Deonica je završena nerešeno 66:66, nakon što je Mesiček pogodio „trojku“ za Megu, a Reding „dvojku“ za Partizan.

Partizan je dobro počeo poslednju četvrtinu, kapiten Veličković pogodio je „trojku“, zatim je četiri poena postigao Tomas, Gordić „trojku“, pa „zakucavanje“ Zagorca za seriju 12:0 i vodjstvo od 78:66.

Seriju je „trojkom“ prekinuo Ašćerić, ali je Partizan posle toga vezao nekoliko dobrih napada i uvećao razliku. Debitant Reding je u završnici postigao dve „trojke“ za 93:71.

Partizan ima sedam pobeda i tri poraza, a Mega tri pobede i sedam poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar