U trendu

Košarkaši Partizana pobedili Split i poslali ga u baraž za opstanak u ABA ligi

Košarkaši Partizana pobedili su danas na svom terenu u Beogradu Split sa 80:58 (26:13, 16:8, 19:22, 19:15), u utakmici poslednjeg, 26. kola ABA lige, posle čega će hrvatski tim igrati u baražu za opstanak u regionalnom takmičenju.

Partizan su predvodili Markus Pejdž sa 13 poena i četiri asistencije, Ognjen Jaramaz sa 13 poena, četiri asistencije i tri skoka, Erik Mika sa 12 poena i Rašon Tomas sa 11 poena i devet skokova. Vil Mozli dodao je osam poena, a po sedam poena ubacili su Nikola Janković i Nemanja Dangubić.

U ekipi iz Splita najefikasniji je bio Luka Babić sa 13 poena uz sedam skokova, Marko Luković dodao je 12 poena i četiri skoka, a Toni Perković osam poena.

Crno-beli nisu uspeli da se izbore za plasman u plej-of regionalne lige, a takmičenje su završili sa 13 pobeda i 13 poraza.

Partizan je ovom pobedom pomogao Krki i Borcu da ostanu u regionalnoj ligi, bez obzira na rezultate njihovih utakmica u poslednjem kolu, a Split će igrati u baražu za opstanak u ABA ligi.

Split će u baražu igrati protiv pobednika duela dve najbolje ekipe iz ABA 2 lige, sarajevskog Sparsa i Studentskog centra iz Podgorice.

Split je ligaški deo sezone završio sa osam pobeda i 18 poraza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar