U trendu

Košarkaši Partizana u polufinalu ABA lige

Košarkaši Partizana plasirali su se večeras u polufinale ABA lige, pošto su u Beogradu u trećoj utakmici četvrtfinala savladali Studentski centar sa 112:83 (27:21, 30:17, 23:25, 32:20).

Partizan je do druge pobede u seriji vodio Džejms Naneli sa 17 poena, Zek Ledej i Alen Smailagić su postigli po 14, dok je poen manje upisao Matijas Lesor.

U podgoričkom timu najefikasniji je bio Danilo Tasić sa 14 poena, Zvonimir Ivišić je zabeležio poen manje, a po 11 poena su dodali Nikola Pavlićević (sedam asistencija) i Mateo Drežnjak.

Gosti su bolje otvorili meč i već posle dva minuta vodili sa 8:2. Četiri i po minuta igre bilo je potrebno da Partizan stigne do prvih poena iz igre, a ubrzo posle zakucavanja Lesora crno-beli dolaze do izjednačenja (11:11).

Usledile su tri trojke Nanelija i jedna Kevina Pantera za plus osam Partizana – 25:17, dok je prva četvrtina završena rezultatom 27:21.

Održavao je domaći tim prednost na početku druge četvrtine, da bi posle preciznog šuta sa distance Jama Madara stigao do dvocifrene razlike (35:24).

Kontrolisao je Partizan i u nastavku rezultat, a posle dva vezana zakucavanja Lesora beogradska ekipa odlazi na plus 14 (45:31).

Partizan je do kraja prvog poluvremena povećavao razliku, da bi trojkom Pantera uz zvuk sirene na odmor otišao vođstvom 57:38.

Domaća ekipa je tokom treće deonice vodila u rasponu od 16 do 23 poena razlike, a četvrtina je okončana rezultatom 80:63.

Nastavio je Partizan u poslednjoj četvrtini sa odličnim šutem za tri poena (ukupno 17/30), a pitanje pobednika definitivno je rešeno pogotkom Danila Anđušića četiri i po minuta pre kraja za 99:73.

Priliku je do kraja dobio i mladi igrač Partizana Savo Drezgić, koji je upisao dva poena.

Crno-beli će u polufinalu igrati protiv Cedevita Olimpije. Polufinalna serija igra se na dve pobede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.