U trendu

Košarkaši Srbije pobedom počeli kvalifikacije za SP

Košarkaši Srbije pobedom su počeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023, pošto su večeras u Beogradu bili bolji od Letonije sa 101:100 (28:33, 24:23, 25:19, 24:25).

Srbiju je do prve pobede u Grupi A vodio Miloš Teodosić sa 21 poenom, 17 je postigao Aleksa Avramović, poen manje je ubacio Marko Jagodić-Kuridža, dok je Alen Smailagić utakmicu završio sa 15 poena.

Najbolji u timu Letonije bio je Rihards Lomaž sa 33 poena, dok su po 17 poena postigli Dairis Bertans i Andrejs Gražulis.

Letonija je tokom većeg dela meča bila u prednosti, košarkaši Srbije su se vraćali, ali su gosti svaki nalet izabranika Svetislava Pešića odbijali trojkama.

Gosti su poslednju deonicu otvorili sa osam vezanih poena i pobegli na plus sedam (77:83), ali je Srbija na minut i po pre kraja uspela da izjednači – 96:96. U neizvesnoj završnici bolje se snašla Srbija, a odlučujući poen postigao je Jagodić-Kuridža sa linije za slobodna bacanja 2,8 sekundi pre kraja.

Igrači Srbije su pre početka meča pružili podršku košarkašu AEK-a Stevanu Jelovcu koji je nedavno doživeo moždani udar. Na transparentu koji su držali pisalo je: „Stevane pobedi, uz tebe smo“.

Takodje, Košarkaški savez Srbije se priključio akciji „Stop nasilju nad ženama“, pa su igrači oba tima na zagrevanje izašli u majicama „Stop violence against women“.

Srbija će naredni meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igrati za tri dana kada će gostovati Belgiji, koja je danas pobedila Slovačku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.