U trendu

Košarkaši Zlatibora pobedili Kolubaru i preuzeli prvo mesto na tabeli KLS

BEOGRAD – Košarkaši Zlatibora pobedili su Kolubaru u Lazarevcu 98:74 u meču 16. kola KLS i preuzeli lidersku poziciju na tabeli sa 14 trijumfa i dva poraza.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, Čajetinci su u trećem periodu rešili pitanje pobednika. Sjajno su šutirali, posebno za tri poena, gde su iz 29 pokušaja pogodili 14 puta.

Najzaslužniji za takav rasplet bili su Brano Đukanović sa 29 poena, šest skokova i Marko Tejić koji je uz 20 poena, imao 10 skokova, ali i šest asistencija. Bolji od ostalih u Kolubari bili su Dušan Stojičić (20 poena, pet skokova) i Mladen Grušanović (19 poena, po pet skokova i asistencija).

Metalac je u Leskovac otišao nekompletan, ali kao lider KLS, samim tim i favorit u duelu sa Zdravljem. Međutim, sjajnom igrom u drugom poluvremenu, domaćin je uspeo da nametne svoj ritam i dođe do velike pobede – 71:64.

Miloš Jović i Noa Blekvel sa po 15 poena bili su najefikasniji u redovima Zdravlja, dok je na drugoj strani Ibrahim Durmo stigao do dabl-dabla, 11 poena i 13 skokova.

Mladost je stigao do pobede nad Slobodom 87:72.

Ekipu iz Zemuna je do pobede predvodio Dušan Radosavljević sa 22 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Nana Opoku ubacio 13 poena, uz 10 skokova. Kod domaćina se istakao Đorđe Božić sa 22 poena.

U ostalim mečevima 16. kola KLS, Vršac je u Novom Sadu bio bolji od Vojvodine – 91:75, Spartak je na debiju novog trenera Željka Lukajića savladao Dunav 91:71.

Beogradski derbi pripao je OKK Beogradu, koji je kao gost savladao Dinamik 85:77, Čačak 94 je bio bolji od Sloge 88:78, a Novi Pazar je u Pančevu pobedio Tamiš 83:63.

Zlatibor je sa skorom 14-2 prvi na tabeli, a pobedu manje ima Metalac. Dinamik je na trećem mestu sa 12 pobeda i četiri poraza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.