Košarkaši Zvezde izgubili od Baskonije u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Vitoriji od Baskonije sa 85:87 (18:26, 25:26, 19:15, 23:20), u utakmici 13. kola Evrolige.

Zvezdu je predvodio Rokas Gedraitis sa 24 poena, uz šut za tri 5/9, a imao je i šest skokova i tri asistencije. Džoel Bolomboj postigao je 14 poena, Miloš Teodosić 13 poena uz šest asistencija, a Luka Mitrović osam poena, 16 skokova i sedam asistencija. U ekipi nije bilo Šabaza Nejpira zbog problema sa leđima.

U španskom timu najefikasniji su bili Tadas Sedekerskis sa 18 poena uz osam skokova i Markus Hauard sa 17 poena uz šut za tri poena 5/7. Čima Moneke dodao je 15 poena i devet skokova, a Nikolaos Rokavopulos 14 poena. Srpski košarkaš Vanja Marinković utakmicu je završio sa devet poena.

Baskonija je posle trojke Marinkovića povela na početku sa 7:0 i dobrim šutem za tri poena (6/10) održavala je prednost do kraja deonice koju je završila sa plus osam.

Predvođena Hauardom, Baskonija je dobro igrala i u nastavku i stekla dvocifrenu prednost. U Zvezdi su pogađali Jago dos Santos, Majk Tobi i Teodosić, ali su domaći svaki put uspevali da odbiju napade crveno-belih, koji su na kraju poluvremena ipak uspeli da odu uz jednocifreni zaostatak (43:52).

U nastavku su Bolomboj i Gedraitis držali Zvezdu u igri. Poenima Mitrovića beogradski tim stigao je na 51:56, ali je Hauard sedmom trojkom na utakmici vratio devet razlike.

Zvezda je pojačala odbranu i uspela je da izjednači na 62:62, ali je Baskonija uzvratila košem Sedekerskisa i trojkom u poslednjoj sekundi Kodija Milera-Mekintajera i u poslednju deonicu ušla sa pet razlike, 67:62.

Španci su trojkom Rokavopulosa počeli poslednju četvrtinu, Zvezda je uspela da se primakne na pet razlike, ali je Sedekerskis trojkom doneo 75:65 Baskoniji.

Zvezda se držala trojkama Branka Lazića i Teodosića, ali im je Sedekerskis uzvratio za 81:71.

Trojkama Teodosića i Gedraitisa i sa dva bacanja Lazića, Zvezda je prišla na 82:84, Marinković je posle toga pogodio samo jedno slobodno bacanje, a zatim je Gedraitis trojkom izjednačio na 85:85.

Sedekerskis je na drugoj strani pogodio oba slobodna bacanja i Zvezdi je ostalo šest sekundi za napad u kome je Gedraitis promašio trojku. On je zatim napravio prekršaj, Moneke je promašio prvo slobodno bacanje, a u drugom je namerno pogodio obruč i isteklo je vreme.

Posle drugog uzastopnog poraza Zvezda ima četiri pobede i devet poraza, a Baskonija ima osam pobeda i pet poraza.

U sledećem kolu Zvezda će u četvrtak dočekati Albu, a Baskonija će dočekati Virtus.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.